House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!)

House of The Dragon | Ejderhaların Dansı dizisinin tartışma alanı
The Wolf Pack 12 Yorum 662 Okunma 0/5 - 0 oy
Konuyu Oyla:
Nettles olsaydı, Rhaena salağının verdiği zararı, etkiyi tabii ki yapmazdı. Büyük Kahkaha

[Resim: HLbft6kagAA16se?format=png&name=900x900]
ilk bölümde gösterilen Yeşil Adamlar, aslında kitaplarda adı geçse de hiç gösterilmiş değillerdir.
Yeşil Adamlar, Kahramanlar Çağında yapılan İlk İnsanlar ve Çocuklar arasındaki anlaşmaya şahitlik eden Yüzler Adasını koruyan bir çeşit tarikattır.
Yüzler Adasında yaşarlar ki yüksekle ihtimal zaten böyle bir şey de değiller. Ormanın Çocuklarının yeşil görenlerinden oluşan kişiler olması daha makul ama kitaplarda Yeşil Adamlar, halk arasında geyik süren tipler olarak nam salmıştır ama gören olmadığı için aslen bilen yok neye benzediklerini ama dediğim gibi muhtemelen bu değil.
Ryan ve ekibi yine evreni anlamadıklarını geçtim, bilmediklerini güzel şekilde göstermişler. ÖZETLE... ASOIAF evreninde böyle görünen büyülü bir canlı vs yok!

[Resim: HLbjouSagAAa8cI?format=jpg&name=900x900]
İkinci sezonda yedikleri küfürler ve eleştiriler yetersiz gelmiş olacak ki şimdi de bunu gördük!
Aslında sızıntılarda daha ağır sahne olacağına dair bir şeyler deniyordu ama bu sahneyi görünce Harrenhall'da Daemon x Alyssa sahnesinin benzerini göreceğimizi düşünmeye başladım!
Ryan da bunu "travmaya" bağlamış çok erken yaşta geneleve gitti diye (ucu Aegon'a dokunuyor yani).
Targaryenlar için bile sapıkça bu... aile zaten sapık, iyice sapık hale getiriyorlar.
Bu sahneleri yazanlar kimse yahut fikir kimden geliyorsa ben onların travmasını daha çok merak ediyorum. Gidin doktorunuzla görüşün!

[Resim: HLblYd4a4AAeKZk?format=png&name=900x900]

Şimdi bakın... Neden HotD videoları yapmıyorum sorusuna cevap zaten arka arkaya gelen saçmalıklar... ikinci sezon bana yetmişti. Üçüncü sezon için video yapmaya uğraşamam.
Rhaenyra birçok şey olabilirdi kitapta ama cinsiyetçinin teki değildi!
"Bir kadının güçsüz bedenine sahibim ama bir kralın kalbine sahibim..." cümlesi kadar cinsiyetçi ve iğrenç hatırladığım tek sahne GoT'un final sezonunda Sansa ve Sandor arasında geçen o mide bulantısı konuşmaydı.
Kitaplarda karakter böyle yazılsaydı tamam ama böyle yazılmadı! Bu yönüyle Cersei'ye benziyor, cinsiyetçi olan o... Diğer yandan kendi içinde bu o kadar yamuk bir karakter gelişimi ki!
Rhaenyra burada resmen "erkek olmam gerekirdi, kral dediğin erkektir ve erkekler yönetecek kadar kuvvetlidir," demiş oldu burada.
Oysa "kadın" olduğu için zaten ötelenmiş birinin böyle bir zihin yapısına sahip olması ta en başta bu taht kavgasına girmesini anlamsızlaştırıyor zira kendisi de "kabul etmiş tahta erkek geçmeli savını"
Sorarlar o zaman "niye Aegon'a karşısın? Erkek, erkek kalbi var, taç kafasında... kabul et madem!"
Eleştirmeyim desem de illa ağzımı açmama sebep olacak şeyler yapıyorlar!

[Resim: HLbnsvEXwAEmztA?format=png&name=900x900]

Rhaena'ya geçen sezondan beri gıcığım ama konu bu değil. Daenerys ile bir paralellik gördüm ilk bölümde.

Şimdi... Sheepstealer'a itaat ettiremediğini, istediği yere "eve" götüremediğini gördük. Hayvan canı istediğinde geldi gitti; yemek getirdi, paylaştı. Sürücüsü olarak kabul ettiğini düşündük ama aslında tam olarak ettiğini iddia etmek zor. Oraya geleceğim ama Daenerys ile benzerliği şu.

Beşinci kitabın son Dany POV'unda Dany de Drogon'a itaat ettiremiyor. Drogon'u "eve" götürmeye çalışıyor ama kaile almıyor hatta Drogon at avlıyor, birlikte yiyorlar. Yani Rhaena ve ejderhası ile Dany ve ejderhası arasında geçenler üç aşağı beş yukarı böyle.

Soru. Neden böyle?
Targaryenlar, sürücüsü olmadığı her ejderha tarafından yakılma ya da yenme tehlikesi yaşamazlar aslında. Neticede günün sonunda yeteri kadar ejderha kanın varsa, ejderha için varlığına katlanılması mümkün birisin (Eğer her önüne geleni yakıp yeselerdi Ejderha Bakıcılarının hepsi ölürdü).
Bunun örneği olarak Jae'nin ablası Rhaena'nın kızı Aerea örneğinden görebiliriz. Balerion'a bindi ve ejderha onu Valyria'ya götürdü, bir sene sonra geri getirdi. Onu yakmadı ya da yemedi çünkü safkan ejderha kanıydı lakin itaat etmedi çünkü sürücüsü kabul etmedi.
NEDEN?
Basit. İRADE!
Ejderha sürmek için güçlü bir iraden olması gerekir. Her ejderhanın kişiliği, tabiatı ve iradesi farklıdır. Bu sebeple her ejderha kanı, her ejderhayı süremez.
Sürmek istediğin ejderhanın iradesiyle, senin iradenin gücü eşleşmesi gerek.
Yani irade yoksa ejderha da yok! Rhaena bu sebeple ejderhayı kontrol edemiyor zira şu an kendisi ortaya bir irade koyamadı. Koyduğunda onu sürebilir.
Dany de ateş ve kan sözlerini benimseyip, kendinden emin oldup; iradesini ortaya koyduğunda, Drogon itaat etti.

Alıntı:“Kim olduğunu unutma Daenerys,” diye fısıldadı. “Ejderhalar biliyor. Ya sen?” - Quaithe
Jace'in ölümüne gelince: Her sezon dalga geçiyoruz, her sezon dalga geçtiğimiz şey öyle veya böyle gerçek oluyor!
Yine kaza benzeri bir sebeple öldü! Döngü oldu artık, Rhaenyra da kazayla ölecek galiba!

Bu kuleye kitlenmiş ejderha kraliçesi sahnesi saçma geldi. Rhaenyra'yı olduğundan daha embesil gösteriyor ve kitapta olduğu gibi dizide de bir cacık olmaz, kraliçe olamaz sözümü doğruluyor.

UÇABİLENNNNNN bir EJDERYANNNN VAR! Çağırsana be ejderhanı! Aç camı atla üstüne! UÇUYOR BACIM O EJDERHAAAA! UÇUYOR!!!!!

(Bir de savaş çıkmış, ablam mesire alanına gidecekmiş gibi uçuş elbisesini giymek için aheste aheste kitleneceği odaya gidiyor ve saç ördürüyor! Yav bir git ya! Arkada bir odanın kapısı da var, hizmetli odası gibi bir şeyse dışarı açılan ayrı kapısı olması gerekmiyor muydu? Dil Çıkarma )

Neticede geçen sezondan beri Rhaenyra sahneleri benim için saçmalıktır. X'de bu konuda katıldığım bir tespit var: "“Bu dizi, zaman atlamasından beri Rhaenyra ile ne yapacağını hiç bilmiyor.”

Hightowerlar... Hiç beklemezdim ama Hightowerları sevdirebilirler bana bu sezon. Genel anlamda özel bir hissim vardı diyemem ama Gwayne zaten oldukça tatlış ve iyi bir karakterdi. Kuzeni de karizmatik.

Oyuncu seçimi cidden önemli. Gülümse

GoT'da hiçbir Hightower görmemek de büyük eksiklikti, Menzil'in en güçlü sancaktarı (bana kalsa en güçlü hanesi Menzil'in de işte Tyreller, azam lordu olunca oradan güç devşirmiş oluyorlar).

Son olarak: Bakın kitapları boş verin tamam.

Kendi içinde bile ne karakteri ne hikayeyi anlamamışlar, işte örnek.

Diz çök, sahnesinin orjinalinde Aegon diz çöküyormuş. Tom ise “bu bana çok doğru gelmedi, elinde kalan tek şey buydu. Diz çökmezdi.” Diye diretince lütfedip hak vermişler de değiştirmişler sahneyi.

Rhaenyra’ya o gudubet sözü ettirmeleri bile dediğimi kanıtlıyor. Oyuncuya göre sahne yazan bir ekipten beklenecek bir şey bu!

Şu dizi ekibinde yapılanları bir tek bu oğlan mı sorguluyor acaba?
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."

Bu Konudaki Yorumlar
RE: House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!) - Yazar: The Wolf Pack - 23-06-2026, 08:14 PM

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konu Yazar Cevaplar Görüntüleme Son Mesaj
Oyun Perdesi (Video) House Of The Dragon 3. Sezon Fragman 👑 The Wolf Pack 6 845 03-06-2026, 10:34 PM
Son Mesaj: 👑 The Wolf Pack
  House of the Dragon 3. Sezon Fotoğrafları Caspian 3 679 16-04-2026, 07:59 PM
  House of the Dragon 3. Sezon Fragmanı Yayınlandı Caspian 1 468 20-02-2026, 08:32 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi