|
House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!) - Baskı Önizleme +- Yedi Krallık Türkiye Forumları (https://sevenkingdoms.tr) +-- Forum: Essos (https://sevenkingdoms.tr/forumdisplay.php?fid=25) +--- Forum: House of The Dragon (https://sevenkingdoms.tr/forumdisplay.php?fid=27) +--- Konu Başlığı: House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!) (/showthread.php?tid=160) Sayfalar:
1
2
|
House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!) - The Wolf Pack - 21-06-2026 Evet, 3. sezon vakti geldi. İzledikçe bölümler hakkında burada yorum yapabilirsiniz. RE: House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!) - Caspian - 22-06-2026 2 sezon 1 bölümdür yanlış anlaşılmalar ve yanlışlıkla yapılan küçük "hataları" izliyoruz. Alicent kehaneti yanlış anlar, Cole dünyayı yanlış anlar, Tyland gider Lohor'u yanlış anlar, Aemond gider ejderhası ile yanlışlıkla küçük luce'u öldürür... Entrika ve taht savaşı izleyeceğiz diye geldik, iletişim özürlüsü saray elitlerinin birbirini yemesini izliyoruz. Dizinin isminin değişmesini öneriyorum: Bir birlerini bir tarafları ile dinleyen targaryenlerin başlarına gelen ibretlik olaylar. Olan güzelim ejderyalara oluyor. Bu arada, Tessarion blueberry'li kekim. Çok güzelsin. edit:// bölümün final kısmını da izledim. Savaş sahnesi cidden çok güzeldi. Yine kimsenin bireysel olarak bir şey kazanamadığı ancak genel olarak Rhaenyra taraftarlarının en büyük darbeleri aldığı bölümlerden biri oldu. Güzelim ejderyaları böyle böyle yok ettiler... Sheepstealer binicisi olarak Rhaena'i görmek güzeldi. Gerçi vatandaşın yarardan çok zararı oldu ama Nettles bu kadar etkili olmazdı bence bölümde. Açıkcası, Rhaenyra'nın bu kadar salak adamla pek bir şey yapabileceği düşünelemezdi zaten. Son olarak, sesi içine kaçmış gibi konuşan Hull kardeşim, savaşı güzel yönettin. Seviliyorsun. RE: House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!) - The Wolf Pack - 23-06-2026 Nettles olsaydı, Rhaena salağının verdiği zararı, etkiyi tabii ki yapmazdı. ![]() ilk bölümde gösterilen Yeşil Adamlar, aslında kitaplarda adı geçse de hiç gösterilmiş değillerdir.
Yeşil Adamlar, Kahramanlar Çağında yapılan İlk İnsanlar ve Çocuklar arasındaki anlaşmaya şahitlik eden Yüzler Adasını koruyan bir çeşit tarikattır.
Yüzler Adasında yaşarlar ki yüksekle ihtimal zaten böyle bir şey de değiller. Ormanın Çocuklarının yeşil görenlerinden oluşan kişiler olması daha makul ama kitaplarda Yeşil Adamlar, halk arasında geyik süren tipler olarak nam salmıştır ama gören olmadığı için aslen bilen yok neye benzediklerini ama dediğim gibi muhtemelen bu değil.
Ryan ve ekibi yine evreni anlamadıklarını geçtim, bilmediklerini güzel şekilde göstermişler. ÖZETLE... ASOIAF evreninde böyle görünen büyülü bir canlı vs yok!
Aslında sızıntılarda daha ağır sahne olacağına dair bir şeyler deniyordu ama bu sahneyi görünce Harrenhall'da Daemon x Alyssa sahnesinin benzerini göreceğimizi düşünmeye başladım! Ryan da bunu "travmaya" bağlamış çok erken yaşta geneleve gitti diye (ucu Aegon'a dokunuyor yani). Targaryenlar için bile sapıkça bu... aile zaten sapık, iyice sapık hale getiriyorlar. Bu sahneleri yazanlar kimse yahut fikir kimden geliyorsa ben onların travmasını daha çok merak ediyorum. Gidin doktorunuzla görüşün! Şimdi bakın... Neden HotD videoları yapmıyorum sorusuna cevap zaten arka arkaya gelen saçmalıklar... ikinci sezon bana yetmişti. Üçüncü sezon için video yapmaya uğraşamam. Rhaenyra birçok şey olabilirdi kitapta ama cinsiyetçinin teki değildi! "Bir kadının güçsüz bedenine sahibim ama bir kralın kalbine sahibim..." cümlesi kadar cinsiyetçi ve iğrenç hatırladığım tek sahne GoT'un final sezonunda Sansa ve Sandor arasında geçen o mide bulantısı konuşmaydı. Kitaplarda karakter böyle yazılsaydı tamam ama böyle yazılmadı! Bu yönüyle Cersei'ye benziyor, cinsiyetçi olan o... Diğer yandan kendi içinde bu o kadar yamuk bir karakter gelişimi ki! Rhaenyra burada resmen "erkek olmam gerekirdi, kral dediğin erkektir ve erkekler yönetecek kadar kuvvetlidir," demiş oldu burada. Oysa "kadın" olduğu için zaten ötelenmiş birinin böyle bir zihin yapısına sahip olması ta en başta bu taht kavgasına girmesini anlamsızlaştırıyor zira kendisi de "kabul etmiş tahta erkek geçmeli savını" Sorarlar o zaman "niye Aegon'a karşısın? Erkek, erkek kalbi var, taç kafasında... kabul et madem!" Eleştirmeyim desem de illa ağzımı açmama sebep olacak şeyler yapıyorlar! Rhaena'ya geçen sezondan beri gıcığım ama konu bu değil. Daenerys ile bir paralellik gördüm ilk bölümde. Şimdi... Sheepstealer'a itaat ettiremediğini, istediği yere "eve" götüremediğini gördük. Hayvan canı istediğinde geldi gitti; yemek getirdi, paylaştı. Sürücüsü olarak kabul ettiğini düşündük ama aslında tam olarak ettiğini iddia etmek zor. Oraya geleceğim ama Daenerys ile benzerliği şu. Beşinci kitabın son Dany POV'unda Dany de Drogon'a itaat ettiremiyor. Drogon'u "eve" götürmeye çalışıyor ama kaile almıyor hatta Drogon at avlıyor, birlikte yiyorlar. Yani Rhaena ve ejderhası ile Dany ve ejderhası arasında geçenler üç aşağı beş yukarı böyle. Soru. Neden böyle? Targaryenlar, sürücüsü olmadığı her ejderha tarafından yakılma ya da yenme tehlikesi yaşamazlar aslında. Neticede günün sonunda yeteri kadar ejderha kanın varsa, ejderha için varlığına katlanılması mümkün birisin (Eğer her önüne geleni yakıp yeselerdi Ejderha Bakıcılarının hepsi ölürdü). Bunun örneği olarak Jae'nin ablası Rhaena'nın kızı Aerea örneğinden görebiliriz. Balerion'a bindi ve ejderha onu Valyria'ya götürdü, bir sene sonra geri getirdi. Onu yakmadı ya da yemedi çünkü safkan ejderha kanıydı lakin itaat etmedi çünkü sürücüsü kabul etmedi. NEDEN? Basit. İRADE! Ejderha sürmek için güçlü bir iraden olması gerekir. Her ejderhanın kişiliği, tabiatı ve iradesi farklıdır. Bu sebeple her ejderha kanı, her ejderhayı süremez. Sürmek istediğin ejderhanın iradesiyle, senin iradenin gücü eşleşmesi gerek. Yani irade yoksa ejderha da yok! Rhaena bu sebeple ejderhayı kontrol edemiyor zira şu an kendisi ortaya bir irade koyamadı. Koyduğunda onu sürebilir. Dany de ateş ve kan sözlerini benimseyip, kendinden emin oldup; iradesini ortaya koyduğunda, Drogon itaat etti. Alıntı:“Kim olduğunu unutma Daenerys,” diye fısıldadı. “Ejderhalar biliyor. Ya sen?” - QuaitheJace'in ölümüne gelince: Her sezon dalga geçiyoruz, her sezon dalga geçtiğimiz şey öyle veya böyle gerçek oluyor! Yine kaza benzeri bir sebeple öldü! Döngü oldu artık, Rhaenyra da kazayla ölecek galiba! Bu kuleye kitlenmiş ejderha kraliçesi sahnesi saçma geldi. Rhaenyra'yı olduğundan daha embesil gösteriyor ve kitapta olduğu gibi dizide de bir cacık olmaz, kraliçe olamaz sözümü doğruluyor. UÇABİLENNNNNN bir EJDERYANNNN VAR! Çağırsana be ejderhanı! Aç camı atla üstüne! UÇUYOR BACIM O EJDERHAAAA! UÇUYOR!!!!! (Bir de savaş çıkmış, ablam mesire alanına gidecekmiş gibi uçuş elbisesini giymek için aheste aheste kitleneceği odaya gidiyor ve saç ördürüyor! Yav bir git ya! Arkada bir odanın kapısı da var, hizmetli odası gibi bir şeyse dışarı açılan ayrı kapısı olması gerekmiyor muydu? )Neticede geçen sezondan beri Rhaenyra sahneleri benim için saçmalıktır. X'de bu konuda katıldığım bir tespit var: "“Bu dizi, zaman atlamasından beri Rhaenyra ile ne yapacağını hiç bilmiyor.” Hightowerlar... Hiç beklemezdim ama Hightowerları sevdirebilirler bana bu sezon. Genel anlamda özel bir hissim vardı diyemem ama Gwayne zaten oldukça tatlış ve iyi bir karakterdi. Kuzeni de karizmatik. Oyuncu seçimi cidden önemli. ![]() GoT'da hiçbir Hightower görmemek de büyük eksiklikti, Menzil'in en güçlü sancaktarı (bana kalsa en güçlü hanesi Menzil'in de işte Tyreller, azam lordu olunca oradan güç devşirmiş oluyorlar). Son olarak: Bakın kitapları boş verin tamam. Kendi içinde bile ne karakteri ne hikayeyi anlamamışlar, işte örnek. Diz çök, sahnesinin orjinalinde Aegon diz çöküyormuş. Tom ise “bu bana çok doğru gelmedi, elinde kalan tek şey buydu. Diz çökmezdi.” Diye diretince lütfedip hak vermişler de değiştirmişler sahneyi. Rhaenyra’ya o gudubet sözü ettirmeleri bile dediğimi kanıtlıyor. Oyuncuya göre sahne yazan bir ekipten beklenecek bir şey bu! Şu dizi ekibinde yapılanları bir tek bu oğlan mı sorguluyor acaba? RE: House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!) - Caspian - 23-06-2026 @👑 The Wolf Pack bişi diim mi, ben ilk bölümde hiç o yeşil adam şeysini görmedim Trende izleyince böyle oluyor.Alicent ve Aemond mevzusunda midem bulansa da alıştım sanırım. Özellikle alicent'ın "bunlar yozlaşmış" diyerek kendisinin böyle yoz hareketler yapması o kadar sıradanlaştı ki. Cinsiyetçi yoruma gelince; "dönemin" şartlarına göre bir bakış açısı var en nihayetinde. Zaten bunu da cinsiyetçilik mantığında değil sitem olarak söylüyor. Tabiri caiz ise "sıkışmışlık" örünü. Bu arada Jase kesinlikle kaza sonucu ölemedi. Çatır çatır okla vurarak öldürdüler garibimi. Bu yüzden en azından bu dingil kaza sonucu ölmedi diye seviniyorum. Bilemedim ya, üzerinde tartışsak bir türlü tartışmasak bir türlü
RE: House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!) - The Wolf Pack - 24-06-2026 Yav bak ilk aşama Jace kurtuluyor. Kaçıyor. Sonrasında bu salak devreye giriyor, orayı burayı yakıyor; kontrol edemediği için ne yaptı ise "kazayla" olmuş oluyor.. Baela haliyle geri dönüyor ve bakıyor zor duruma düşüyor, Jace geliyor. Ondan sonra oluyor ne oluyorsa. Yani bu salak yüzünden bu bebe ölmüş oluyor. Gelmese ya da kontrol edebilse ölmeyecekti zira Jace ve Baela gelmeyecekti tehdit yok diye. RE: House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!) - The Wolf Pack - 01-07-2026 #HouseOfTheDragonnull 2. bölüm için yorumu şimdi yapabilirim. Öncelikle ilk iki sezonu "kitap" temelli yaklaşarak izlediğim için eziyet çektim ve sövdüm. Üçüncü sezonu beklentileri neredeyse sıfıra indirerek ve kitaptan bağımsız, kendi içinde izlemeye karar verdim. Bu şekilde yaklaştığımda "öylesine izliyorum," psikolojisine sahibim. Yüzeysel bakıp geçiyorum, gurme edasıyla yemeğin tadına bakmamaya çabalıyorum yani. Bu sebeple ikinci bölümü "fena" bulmadım. Fena bulmadım, demek "eziyet çekmedim," demektir; "harika bölümdü, müthiş zevk aldım," demek değildir. Tabii her ne kadar kitaptan bağımsız izlemeye çalışsam da Demir Taht'a oturma sahnesinde "keşke Rhaenyra ve Alicent, kitaplardaki gibi olsaydı, ah!" demeden duramadım. Otto sahnesinde kitaplardaki Alicent'in ikonik "fareler..." sözünü babasına söyletilmemesine hayıflananlar gördüm. Eh, haklılar. En azından "yeşiller" tarafında kalan tek herif bu kaldığı için söylemesi iyi olurdu ama sanırım "herkesin öldüğünü varsayıyorum," sözü Otto'nun durumunu açıklıyor. Ailesini öldü sanıyordu, söylemesi anlamsız olurdu ama varsaymak zorunda değildi hikaye içinde; haliyle bu sözü edecek şekilde de yazılabilirdi. Bir şekilde kotarılırdı o sahne. Otto'nun bunca zaman ortada olmamasının ailesinin hiçbir üyesi tarafından fark edilmemesi ve aranmaması da ilginçtir. Bu sebeple Alicent, babası için öfke-kin kusarsa saçma olur bu saatten sonra ki çocuklar ve torunlar için kin kusmadılarsa birbirlerine (Alicent ve Rhaenyra) zaten hiçbir şey için böyle yapmamalı mantıken ki çok saçma ve anlamsız bu durum da. Tabii Haelana bile umursamıyor ölen oğlunu, onlar niye umursasın değil mi? Gidip tavuk yetiştirme derinde... (ama gerçekçi olursak kız spastik dizinin başından beri, normal tepki beklemeyelim diyeceğim de bazen de normal davranıyor. Özetle senaristler de pek bilmiyor ne yapacaklarını galiba. Rüyacı yaptılar ama kıza bir anda Yeşil Gören yetenekleri yüklediler; bir bakıyorsun her şeyi görüp biliyor, bir bakıyorsun hiçbir şey bilmiyor, oğlunu kurtaramıyor vs.) Rhaenyra'ya sanırsın Starkmış da hükmü veren kılıcı indirir, sözünü tutmak zorundaymış gibi Otto veya Aegon'un başını al, öyle hükümdar olursun ancak diye diretilmesi de absürttü. Ne alaka? Güneyde böyle bir gelenek yok, kuzey geleneği bu. Hükümdar bizzat hiçbir şeyi yapmak zorunda değil, emir verir, tahtına oturur. Bu mantıkla her haini kendileri öldürmeli hükümdarlar. Hadi bu özel durum, bizzat yapmalıydı falan filan... Bunlar ejderha lordu! Ejderhaları ile idam etmelerinden daha doğal bir şey var mı? Gelelim Rhaenyra'nın tüm sahne boyunca gerçek anlamda salya sümük olmasına ve kılıcı kullanmayı becerememesine! İşte "kitap Rae," hayıflanmam buradan geliyor. Bakın kitaplardaki Alicent ya da Rhaenyra düzgün insanlar değiller yahut (Daeron, Healena ve bebekler dışında) çevresindeki kimse de değil ama dizidekilerde olmayan bir şey var onlarda: kararlılık! İstikrar! Ne istediğini bilen ve buna sonuna kadar inanan, sonuna kadar gitmekten de çekinmeyen çelik gibi irade sahibi tipler her biri. Bu sebeple bu savaş zaten bu kadar kanlı oldu bir yerde, kimse geri adım atmadı. Oradaki kadınlar, ataerkil dünyanın kurbanları da değildi, peşinde koştukları şeyi istedikleri için arzuluyorlardı. Dizide ise baştan sona yanlış anlama ve yanlışlar silsilesi; kendinden şüphe duyma, zırt pırt karar değiştirme, kararsızlık gibi saçmalıklarla uğraştık. Bilhassa "kadın figürler," noktasında. Erkekler gene kararlı ve istikrarlı yazıldı bu noktada ama Sara Hess ve Ryan gibi müthiş yaratıcı yazarlık yeteneklerine (!) sahip senaristlerin "ataerik kurbanı kadınlar," yazma arzusu ile sözüm ona feminist kitleyi kendine çekme çabası ellerinde patlıyor. Sürekli bir "kurban psikolojisi" yaratma ile "güçlü kadın" yaratma arasında paralellik kurmaları kendi kafalarında, ilginç gerçekten. Kitaplardaki kadın karakterler gerçekten kendi çaplarında güçlüler ama dizidekilerden bir cacık olmaz. Bir de Alicent üstünden sürekli bir cinsel istismar sahneleri yazmak... bu artık istismar üzerinden rant devşirme çabasıdır. Normalde Hollywood, seks sattırır düstürü ile bol bol seks ve et pazarı kurar dizi/filmlerinde. GoT ve HoTd'da da bu var ama HoTd'da durum istismardan reyting devşirme olayına dönüşmeye başlamış durumda; çiğ, aşağılık ve hikaye içinde hiçbir amaca hizmet etmeyen mide bulandırıcı bir seçim haline geliyor. Anne x Oğul sahneleri vb şeylerle de birleşince senaristlerin kafa yapıları ve ruh hallerinden ciddi anlamda şüphe ediyorum. İdam sahnesi... Dark Sister gibi kadınlar için yapılmış, hafif ve muazzam keskin bir kılıçla Otto'nun kellesini alamaması da kendi içinde tartışmalıydı. İyi ki kendi kuşandığı kılıçla denememiş, kasap gibi dururdu. Valyria çelikleri, büyü barındırır, o sebeple çok keskindir. Kesemediği bir şey yok denecek bir gibi bir şey, Öteki öldürüyorsun, dahası mı var? Ejderha alevi bile zarar veremiyor çeliğe. He çocuk gücün vardır, tek seferde alamazsın kellesini anlarım da yani bu nedir... Rhaenyra, kitaplarda Demir Taht'a oturduğunda taht, onu kesti. Dizide bunun olmamasını eleştiren olmuş. Ben de bekledim aslında ama daha erken, bir sonraki bölümde olacak gibi duruyor. Yine de dizinin "siyah pazarlamasına" tam uymayacağı da bir gerçek zira demir taht seni kesiyorsa, seni hükümdar olarak reddediyor, demektir. Dizi ise "haklı hükümdar Rhaenyra," diyor ilk sezondan beri. Ak Geyik bile ona göründü yani. Bana göre ise kitapta olsun dizide olsun "taht benim hakkım çünkü beni babam varis seçti," sözünden öteye gitmeyen biri için gayet beklenen bir şey. O taht babasını da kesmişti arkadaşlar, bu sebeple iki parmağını kaybetti. Kitaplarda bu tam olarak piçlik suçlamasını yapılan Vaemond'un idamını emretmesinden sonra oldu. Bağlantıyı siz kurun. Benim için asıl ilginç olan Aegon'u kesmemesiydi. Haklı olan o idi demeye getirmiyorum (bana göre ikisinin de hak iddiası temelliydi) ama Demir Taht'ın yaklaşımı belli ki farklı. Neyse ayrı bir konu, çok dağıtmayım. Eleştireceğim son şey Kral Topraklarını alma şekilleri... dört tane ejderha ile Alicent'in sözüne inanıp, gittiler. Saçmalık. Böyle plansız, tertipsiz, körlemesine; tuzaksa tuzak olsun, ölürüm çok da umurum değil psikolojisi ile hareket etmek... o savaş niye çıktı madem öyle en başta? Binlerce insan neden öldü senin için? Aegon'a bakıyorum, oğlunu kaybetti, ailesi bunu sattı; ne annesi ne babası zaten sevgi göstermedi; annesi bile aşağıladı, saygı duymadı kral oluşuna, üstüne kardeşi ihanet edip bunu yaktı, eziyet etti (bazı şeyleri hak etti, evet). Ejderhasının öldüğünü düşünüyor. Şu an yanıkları yüzünden acı çekiyor ama herif hala ayakta savaşıyor. Yav Rhaenyra da onun kadar olamaz mıydı? Tamam acı çekiyor oğlunun kaybı yüzünden, kitaplarda da depresyona giriyor da kadın, öfkesinden ve kararlılığından vazgeçmiyor. Böyle salya sümük ağlayıp milletin önünde, "ay öldüremem ayy yapamam ay hiç yapmadım," demiyor. Demir Taht Rhaenyra'nın hakkıdır diye senaryo yazacaksanız o zaman Rhaenyra'yı "hak eden" birine dönüştüreceksiniz. Zaten senaryoyu değiştirdiniz baştan sona, bu kadarını adam gibi yapın bari ama yok! Aegon bile daha kral olmak için çabaladı tahtta otururken. Siyah propagandası bir dizi olduğunu düşünüyorum ama bazen değil mi diye şaşırdığım da olmuyor değil. Galiba dengelemeye çalışıyorlar kendilerince ama beceremiyorlar işte. Bu eleştiriler dışında kalan sahneler fena değildi işte, Jace'e ağıt yaktığı sahne güzeldi. Duygusaldı. Doğrusu sadece onun oğulları öldüğünde duygusal sahne yazılması da ayrı bir eleştiri sebebi de neyse... oyuncu bir annenin acısını güzel yansıtıyor. RE: House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!) - Caspian - 02-07-2026 @👑 The Wolf Pack baştan sona katılıyorum. Tüm dizi yanlışlıklar silsilesi. Bilerek yapılmış hiç bir şey yok dizide. Cidden yazık. RE: House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!) - The Wolf Pack - 02-07-2026 Sızıntıları gördüm az önce. Doğru ise amanınnnn diyorum amanınnnn
RE: House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!) - Caspian - 02-07-2026 (02-07-2026, 02:26 PM) The Wolf Pack yazdı: Sızıntıları gördüm az önce. Doğru ise amanınnnn diyorum amanınnnn Paylaşsana merak ettik haha RE: House of The Dragon 3. Sezon Tartışma (SPOILER!) - The Wolf Pack - 02-07-2026 Sen kaşındın. Doğrudan link vereyim. https://x.com/asoiaftr/status/2072635248823734341 https://x.com/leowyn_/status/2072613784011542670?s=20 Bir de Rhaenyra, Altın Pelerinlilerin başıyla kurlaşıyor, Daemon kızıyor falan diye bir şey gördüm ama bilemiyorum tabii. |