• Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ASOIAF BÜYÜK FANDOM ANKETİ
0) Okuma Durumu
- Ana seri kaç kitap okudun?: Tüm kitapları 2 kere okudum. 3. turdayım
- Ek kitaplar (TWoIaF / Fire & Blood / Dunk&Egg) okudun mu?: Hepsini okudum.
- Spoiler toleransın (düşük/orta/yüksek)?: Yüksek çünkü yemiyorum

1) Kitaplar & Genel
- Favori kitap: Asos
- En az sevdiğin kitap (sebep yazabilirsin): adwd
- En iyi açılış (prologue) / en iyi kapanış (epilogue): Varamyr Sixskins açılışı, kapanış da Lady Stoneheart tabi kiii
- Seriyle ilgili en sevdiğin şey (tema/atmosfer/karakter/entrika vs.): karakter inşası kesinlikle
- Seride seni en çok yoran şey (tempo/POV/yan hikâyeler vs.): bazı yan hikayeler ve son kitaplarda çok fazla pov a dağılması

2) POV & Anlatı
- Favori POV karakteri: Jon'u hep eğlenceli buluyorum atmosferi sıkıcı olsa da bazen kendisi eğlenceli.
- En iyi yazılmış POV sence kim?: Tyrion
- “Keşke POV’su olsaydı” dediğin karakter: Rhaegar Targaryen. Anlat ne bok yedin anlat be adam!
- En güvenilmez anlatıcı (en çok yanılttığını düşündüğün POV): Bran desem ahahah
- En iyi iç monolog / en iyi diyalog: Dany monologlarını seviyorum, hüzünlü. Bir de Catinkileri. Paramparça ediyordu. En iyi diyalogu seçemem ya ama bana wow dedirten genelde Varys oluyor.

3) Karakterler (Top 5 / Bottom 5)
Top 5 Favori:
1) Rhaegar
2) Jon
3) Dany
4) Tyrion
5) Sansa

Bottom 5 (en sevmediklerin):
1) Robert
2) Euron
3) Cersei
4) Ramsay
5) Craster

- En “hak ettiğinden fazla nefret edilen” karakter: Rhaegar
- En “hak ettiğinden fazla yüceltilen” karakter: Stannis
- En iyi karakter gelişimi: Jaime
- En iyi “gri” karakter (ahlaki ikilem): Varys
- En korkutucu karakter (savaşçı değil, varlığıyla): Euron

4) Antagonistler & Tehditler
- En iyi antagonist (niye?): Varys. Gerçek motivasyonu gri hala ve neye hizmet ettiğine emin olamayışımızı bir tarafa koyamayışımızı seviyorum.
- En etkili tehdit (politik / büyüsel / sosyal): Ötekiler diyelim.
- “Asıl kötülük sistem” dediğin örnek: Ned Stark'ın bu kadar kolay hiç değilmesi sistemin kötülüğü. Tahtın bu kadar zayıf olması da.
- En iyi ihanet: Maalesef red wedding.
- En iyi intikam (ya da en tatmin etmeyen intikam): Daha alınmadı. Bekliyoruuuz

5) Evler, Semboller, Sözler
- Favori Büyük Hane: Targaryen
- Favori Küçük Hane: Dayne
- En iyi hane sözü: Unbowed, Unbent, Unbroken
- En iyi arma/simgesellik: Targaryen
- En iyi hanedan tarihi (merak uyandıran): tek bir hanedanlık var o da targaryenlar zaten ve bir tek onların tarihini tam biliyoruz.
- “Bu hane kesin felakete gidiyor” dediğin: Lannisterlar.

6) Mekanlar & Coğrafya
- Favori bölge (Kuzey / Nehir Toprakları / Dorne / vs.): Dorne ya kafalar rahat.
- Favori kale/şehir: The Eyrie
- Yaşamak isteyeceğin yer: Dayne hanesinde yaşar giderdim. Ya da Arbor falan.
- Asla yaklaşmak istemeyeceğin yer: Demir adalılar
- En iyi atmosferli mekan: dragonstone
- En iyi “tarih kokan” mekan: winterfell

7) Sahne, Duygu, Şok
- “Şok oldum” dediğin an: Red Wedding
- “Kalbim kırıldı” dediğin an: Red Wedding
- “İçim ürperdi” dediğin an: Red Wedding
- En iyi konuşma/monolog: Tyrion Karasu Muharebesi, Stannis/Renly yüzleşmesi
- En iyi ‘küçük’ sahne (kimsenin konuşmadığı ama şahane olan): Wyman Manderly the north remembers
- En sevdiğin bölüm başlığı (varsa):

8) Savaş, Strateji, Politika
- Favori savaş/çatışma: Blackwater Savaşı. Tyrion’un zincir planı ve wildfire kullanımı
- En iyi stratejist: Tywin Lannister red wedding maalesef
- En kötü stratejik hata: Robb'un Walder Frey’e verdiği sözü bozması
- En iyi politik hamle: Littlefinger’ın jon u öldürmesi
- En sinir bozucu politik körlük: Ned Stark'ın cersei uyarması!!!!!
- “Bu ittifak asla yürümeyecek” dediğin: Lannister – Tyrell ittifakı

9) Büyü, Din, Mit, Kehanet
- Favori inanç/dini kült: eski tanrılar
- En etkileyici büyü olayı: diriltme büyüsü. Ateş büyüsünün aslında hayat değil, yavaş yavaş kimlik silme olması metoforuna bayılıyorum.
- En iyi rüya/kehanet (sende kalan): Daenerys’in House of the Undying’de gördüğü tüm vizyonlar. Şu tanıma aşığım: “mavi gülün buzdan bir duvarda açması”
- Kehanetlere bakışın: (ciddiye alırım / araçtır / tuzaktır) Tuzaktır. Ama çalışır. Kehanetler doğru çıkar çünkü irade de götürebilir kader de. Bunu asla bilemeyiz. Ve her şey olması gerektiği için olur.
- Seride “büyü geri dönüyor” hissini en iyi veren an: EJDERHALARIN DOĞMASI TABİ Kİİ

10) Kuramlar (Spoiler etiketi şart)
[+] Spoiler'ı Görmek İçin Tıklayın!

- En çok inandığın 1 kuram: R+L=J (Rhaegar + Lyanna = Jon Snow) buydu tuttu zaten. Bir de 2. ejderhaların dansının yaşanacağı.
- “Olursa çok iyi olur” dediğin 1 kuram: Grand Northern Conspiracy
- “Olursa sinir olurum” dediğin 1 kuram: branin her şeyi yeniden başlatması gibi bir teori var o olursa yakarım kitapları
- En sevdiğin sembol/işaret (ör: rüyalar, hayvanlar, renkler, tekrarlar): Mavi gül

11) Yazarlık & Stil
- GRRM’in en iyi yaptığı şey: Kimse tamamen iyi ya da kötü değil; herkes kendi hikâyesinin haklısı. Jaime’yi ilk tanıdığımız adamla sonradan gördüğümüz adamın aynı kişi olması… işte bu seviye.
- En zayıf kaldığı şey: Özellikle A Feast for Crows ve A Dance with Dragons’ta hikâye yatay genişliyor ama dikey ilerleme yavaşlıyor. Çok katmanlı ama bazen “ilerlemiyor”
- En iyi foreshadowing örneği: Direwolf’ların ölümü ve kaderleri = Stark çocuklarının geleceği
- En iyi “ayna karakter” eşleşmesi (X ↔ Y): Jon Snow ↔ Daenerys Targaryen
- En iyi tekrar eden motif: Kimlik kaybı ve yeniden inşa. İsmini kaybetmek, kimliğini kaybetmek ama yeni bir kimlikte daha iyi bir versiyonunu bulma.

12) Eğlencelik Bonus
- Batıdiyar’da hangi haneye doğmak isterdin?: House Dayne
- Bir Valyria çeliği kılıcın olsa adı ne olurdu?: Sükût
- Bir şehir seç: orada 1 yıl yaşamak zorundasın. Hangisi?: Oldtown biraz kitap okurdum.
- Seriden bir cümleyle ruh halini özetle (alıntı şart değil, kendi cümlen de olur): Kışın geldiğini biliyorum, ama yine de yürümeye devam ediyorum.

Targaryen
"The dragon must have
three heads!"

Bu Konudaki Yorumlar
RE: ASOIAF BÜYÜK FANDOM ANKETİ - Yazar: Caspian - Dün, 07:55 PM
RE: ASOIAF BÜYÜK FANDOM ANKETİ - Yazar: Shaema Targaryen - 9 saat önce

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi