|
ASOIAF BÜYÜK FANDOM ANKETİ - Baskı Önizleme +- Yedi Krallık Türkiye Forumları (https://sevenkingdoms.tr) +-- Forum: Menzil (https://sevenkingdoms.tr/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Ashford Turnuvası (https://sevenkingdoms.tr/forumdisplay.php?fid=14) +--- Konu Başlığı: ASOIAF BÜYÜK FANDOM ANKETİ (/showthread.php?tid=48) |
ASOIAF BÜYÜK FANDOM ANKETİ - The Wolf Pack - 23-03-2026 ASOIAF hayranı mısın? Eh bu sebeple buradasın. O zaman evrene dair düşüncelerini anketi doldurarak bizimle paylaş! Kod içindeki yazıları kopyala ve cevap kutusuna yapıştır doldur ve gönder! Kitap kanonu odaklıdır (ana seri + ek kitaplar). Spoiler varsa lütfen [spoiler] etiketi kullan. Kod: [size=medium][b]0) Okuma Durumu[/b][/size]Bitti! İstersen cevaplarının altına “başkalarının cevaplarına yorum” da bırak.
RE: ASOIAF BÜYÜK FANDOM ANKETİ - didierlombardy - 23-03-2026 0) Okuma Durumu - Ana seri kaç kitap okudun?: hepsini - Ek kitaplar (TWoIaF / Fire & Blood / Dunk&Egg) okudun mu?: hepsini okudum - Spoiler toleransın (düşük/orta/yüksek)?:- 1) Kitaplar & Genel - Favori kitap: ADWD - En az sevdiğin kitap (sebep yazabilirsin): AFFC, Bran povu yok - En iyi açılış (prologue) / en iyi kapanış (epilogue): Pate - Kevan - Seriyle ilgili en sevdiğin şey (tema/atmosfer/karakter/entrika vs.): Bran ve Hightower hanesi - Seride seni en çok yoran şey (tempo/POV/yan hikâyeler vs.): Targaryenler 2) POV & Anlatı - Favori POV karakteri: Bran - En iyi yazılmış POV sence kim?: Bran - “Keşke POV’su olsaydı” dediğin karakter: herhangi bir Hightower - En güvenilmez anlatıcı (en çok yanılttığını düşündüğün POV): Theon - En iyi iç monolog / en iyi diyalog: Theon’un monologlar genel olarak iyi 3) Karakterler (Top 5 / Bottom 5) Top 5 Favori: 1) Bran 2) Robb 3) Rickon 4) Samwell 5) Davos Bottom 5 (en sevmediklerin): 1) Euron 2) Jorah 3) Oberyn 4) Obara Sand 5) Ramsay - En “hak ettiğinden fazla nefret edilen” karakter: Bran - En “hak ettiğinden fazla yüceltilen” karakter: Tywin - En iyi karakter gelişimi: Theon - En iyi “gri” karakter (ahlaki ikilem): Theon - En korkutucu karakter (savaşçı değil, varlığıyla): Baelish 4) Antagonistler & Tehditler - En iyi antagonist (niye?): Baelish, çok kurnaz - En etkili tehdit (politik / büyüsel / sosyal): Ejderhalar - “Asıl kötülük sistem” dediğin örnek: - En iyi ihanet: Red Wedding - En iyi intikam (ya da en tatmin etmeyen intikam): Tyrion’un Tywin’i öldürmesi 5) Evler, Semboller, Sözler - Favori Büyük Hane: Hightower - Favori Küçük Hane: Bracken - En iyi hane sözü: We light the way - En iyi arma/simgesellik: Hightower - En iyi hanedan tarihi (merak uyandıran): Hightower - “Bu hane kesin felakete gidiyor” dediğin: Targaryen (ne kaldıysa) 6) Mekanlar & Coğrafya - Favori bölge (Kuzey / Nehir Toprakları / Dorne / vs.): Menzil - Favori kale/şehir: Hightower/Oldtown - Yaşamak isteyeceğin yer: Oldtown - Asla yaklaşmak istemeyeceğin yer: Demir adalar - En iyi atmosferli mekan: Oldtown - En iyi “tarih kokan” mekan: Oldtown 7) Sahne, Duygu, Şok - “Şok oldum” dediğin an: - “Kalbim kırıldı” dediğin an: Robb’un ölümü - “İçim ürperdi” dediğin an: - En iyi konuşma/monolog: - En iyi ‘küçük’ sahne (kimsenin konuşmadığı ama şahane olan): - En sevdiğin bölüm başlığı (varsa): Adwd Davos IV 8) Savaş, Strateji, Politika - Favori savaş/çatışma: - En iyi stratejist: - En kötü stratejik hata: - En iyi politik hamle: - En sinir bozucu politik körlük: - “Bu ittifak asla yürümeyecek” dediğin: Tyrell-Lannister 9) Büyü, Din, Mit, Kehanet - Favori inanç/dini kült: Yedi - En etkileyici büyü olayı: Ejderhaların doğumu - En iyi rüya/kehanet (sende kalan): Bran’in uyanmadan önce gördüğü - Kehanetlere bakışın: (ciddiye alırım / araçtır / tuzaktır) tuzaktır - Seride “büyü geri dönüyor” hissini en iyi veren an: Ejderhaların doğumu 10) Kuramlar (Spoiler etiketi şart) [+] Spoiler'ı Görmek İçin Tıklayın!- En çok inandığın 1 kuram: Samwell’in Euron’u öldürecek olması - “Olursa çok iyi olur” dediğin 1 kuram: Euron yenilirse - “Olursa sinir olurum” dediğin 1 kuram: Euron Hightower’ı ele geçirirse - En sevdiğin sembol/işaret (ör: rüyalar, hayvanlar, renkler, tekrarlar): 11) Yazarlık & Stil - GRRM’in en iyi yaptığı şey: - En zayıf kaldığı şey: - En iyi foreshadowing örneği: - En iyi “ayna karakter” eşleşmesi (X ↔ Y): - En iyi tekrar eden motif: 12) Eğlencelik Bonus - Batıdiyar’da hangi haneye doğmak isterdin?: - Bir Valyria çeliği kılıcın olsa adı ne olurdu?: - Bir şehir seç: orada 1 yıl yaşamak zorundasın. Hangisi?: Oldtown - Seriden bir cümleyle ruh halini özetle (alıntı şart değil, kendi cümlen de olur) Bitti! İstersen cevaplarının altına “başkalarının cevaplarına yorum” da bırak. ![]() [/quote] RE: ASOIAF BÜYÜK FANDOM ANKETİ - Caspian - 23-03-2026 0) Okuma Durumu - Ana seri kaç kitap okudun?: 3 - Ek kitaplar (TWoIaF / Fire & Blood / Dunk&Egg) okudun mu?: Hayır - Spoiler toleransın (düşük/orta/yüksek)?: Hangi anlamda? Spoiler severim. Hatta spoiler yemeden film dizi bile izlemem ![]() 1) Kitaplar & Genel - Favori kitap: Game Of thrones - En az sevdiğin kitap (sebep yazabilirsin): Kralların Çarpışması - En iyi açılış (prologue) / en iyi kapanış (epilogue): İlk kitabın girişi bence. Mükemmeldi. En kötü açılış için, bilmiyorum. - Seriyle ilgili en sevdiğin şey (tema/atmosfer/karakter/entrika vs.): Serinin kendisini seviyorum. Böyle detaylı bir fantastik evren olması ve içerisinde büyünün böyle ustaca kurgulanması hoşuma gidiyor. - Seride seni en çok yoran şey (tempo/POV/yan hikâyeler vs.): Karakterin bakış açısına göre bi ileri bi geri gitmek. Biz Snow'ın bakış açısından savaşı bitirirken üzerine birde Tyrion'un bakış açısı ile izliyoruz Can sıkıyor.2) POV & Anlatı - Favori POV karakteri: Tyrion. - En iyi yazılmış POV sence kim?: Tyrion. - “Keşke POV’su olsaydı” dediğin karakter: İnsan olarak Robert Baratheon. İlk kitapta özellikle, bu kadar mevzu dönerken kafasından geçenleri bir kral olarak merak ediyorum. - En güvenilmez anlatıcı (en çok yanılttığını düşündüğün POV): hiç "güvenilmez" olarak düşünmemiştim. ![]() - En iyi iç monolog / en iyi diyalog: Genel olarak Tyrion reyis. 3) Karakterler (Top 5 / Bottom 5) Top 5 Favori: 1) Tyrion - Keskin zeka ve dile sahip cüce. Benim tarafımdaysa severim. 2) Snow - Harbiden karakterin hayatı çok hoşuma gidiyor. 3) Davos Seaworth - Adamdır adam. 4) Dany - 3 tane ejderhası var diye. 5) Tywin Lannister - Arada ıslak odunla dövmek istesem de bir babadır bizim için. Bottom 5 (en sevmediklerin): 1) Sansa - salak bu kız. 2) Theon Greyjoy - salak bu herif. 3) Catelyn - evlerden ırak. 4) Cersei - kendini akıllı sanan dingilin teki. 5) Walder Frey - la olum sen ne... neyse. - En “hak ettiğinden fazla nefret edilen” karakter: Robert bence. Kral olmak istemedi, zorla ülke yönettirdiler adama. Yazık garibime. - En “hak ettiğinden fazla yüceltilen” karakter: Eddard Stark, salak abi herif. dümdüz salak. yüceltmeyin onur falan diye. - En iyi karakter gelişimi: Snow. Adam okuduğum kadarıyla bile nerden nereye gedi. - En iyi “gri” karakter (ahlaki ikilem): Jamie sanırım, kitapları okurken geldiğim noktada biraz içsel değişimi var gibi. Diziden de etkilenmiş olabilirim. - En korkutucu karakter (savaşçı değil, varlığıyla): Ramsay Bolton - yolda görsem yolumu değiştirim öyle psikopat. 4) Antagonistler & Tehditler - En iyi antagonist (niye?): Kitapta heniz net bir şey yok ama Gece Kralı bence. Hikayesini acayyip merak ediyorum. Dedem ölmeden yetiştirir inş. - En etkili tehdit (politik / büyüsel / sosyal): Ak gezenler? - “Asıl kötülük sistem” dediğin örnek: Çok anlamadım ama kötülük deyince aklıma Ramsay geliyor. - En iyi ihanet: Petyr Baelish, üzmlü kekim. Nasıl'da yedi Ned'i ![]() - En iyi intikam (ya da en tatmin etmeyen intikam): Daha okumadım ama Joffrey reyisin ölümü. 5) Evler, Semboller, Sözler - Favori Büyük Hane: Stark, stark demeyeni dövüyorlar. - Favori Küçük Hane: Kurbağa diye geçen hane, ismini unuttum. Şu iki kardeş Bran ile gidiyordu onların hanesi. - En iyi hane sözü: Kış geliyor, demeyeni dövüyorlar. - En iyi arma/simgesellik: Bu defa harbiden Stark ![]() - En iyi hanedan tarihi (merak uyandıran): Targaryen. Diğerleri gitsin kumda oynasın. - “Bu hane kesin felakete gidiyor” dediğin: Hepsi, taş üstünde taş kalmıyor ki dizide. Kimi sevsek ölüyor garibim. 6) Mekanlar & Coğrafya - Favori bölge (Kuzey / Nehir Toprakları / Dorne / vs.): Kuzey. Karı kışı severim. - Favori kale/şehir: Kışyarı, güzeldir hojdur. - Yaşamak isteyeceğin yer: Kışyarı, ama lord olarak. Aksi durumda vadi tarafları iyi gibi. - Asla yaklaşmak istemeyeceğin yer: ramsay bolton'un olduğu herhangi bir yer. - En iyi atmosferli mekan: kış yarı, içinden sıcak su geçiyor daha ne olsun. - En iyi “tarih kokan” mekan: Tabii'ki sur. Tarihin kendisi mekan. 7) Sahne, Duygu, Şok - “Şok oldum” dediğin an: Ned'in ölümü. Harbiden şaşırtıcıydı. - “Kalbim kırıldı” dediğin an: Robert'ın ölümü, anl - “İçim ürperdi” dediğin an: - En iyi konuşma/monolog: bu kitapta var mıydı bilmiyorum ama müthiş: korkunç gerçeği bilmek ister misin? artık lyanna'nın neye benzediğini bile hatırlamıyorum. biri onu benden aldı ve 7 krallık bile geride bıraktığı boşluğu dolduramadı. (bir kalbim olsaydı ağlayabilirdim bu sahnede) - En iyi ‘küçük’ sahne (kimsenin konuşmadığı ama şahane olan): robert ile cercei'nin kırallığı kim bir arada tutuyor konuşması. - En sevdiğin bölüm başlığı (varsa): İlk giriş sahnesi, dehşetti. 8) Savaş, Strateji, Politika - Favori savaş/çatışma: Robb'un zaferleri genel olarak içimin yağlarını eritmiştir. - En iyi stratejist: Tyrion reyis. - En kötü stratejik hata: Ned'in kafasını uçurmak. Mal oğlu mal. - En iyi politik hamle: bilemedim. - En sinir bozucu politik körlük: "adam çalıyor ama çalışıyor" diyen kesmin körlüğü. Yok, o burası değildi sorry. - “Bu ittifak asla yürümeyecek” dediğin: her an her şey olabilir. 9) Büyü, Din, Mit, Kehanet - Favori inanç/dini kült: Akşama kadar şarap içip dudakları mavi olan büyücü abiler. - En etkileyici büyü olayı: Ejderyaların uyanması? daha ne olacak? - En iyi rüya/kehanet (sende kalan): Daha okumadım ama buz ve ateşin şarkısı kehaneti. - Kehanetlere bakışın: (ciddiye alırım / araçtır / tuzaktır): dizide ciddiye alıırım. - Seride “büyü geri dönüyor” hissini en iyi veren an: ejderyaların uyanması? 10) Kuramlar (Spoiler etiketi şart) [+] Spoiler'ı Görmek İçin Tıklayın!- En çok inandığın 1 kuram: saç rengi kuramı - “Olursa çok iyi olur” dediğin 1 kuram: - - “Olursa sinir olurum” dediğin 1 kuram:- - En sevdiğin sembol/işaret (ör: rüyalar, hayvanlar, renkler, tekrarlar): bilemedim 11) Yazarlık & Stil - GRRM’in en iyi yaptığı şey: kitabı tamamlayamamak - En zayıf kaldığı şey: kitabı tamamlamak - En iyi foreshadowing örneği: kitabı yazarsa göreceğiz - En iyi “ayna karakter” eşleşmesi (X ↔ Y): o neymiş - En iyi tekrar eden motif: kitabın sürekli son 500 sayfasının kalması. her yıl işleniyor, müthiş. 12) Eğlencelik Bonus - Batıdiyar’da hangi haneye doğmak isterdin?: Kaya'da, mümkünse normal boylarda. - Bir Valyria çeliği kılıcın olsa adı ne olurdu?: Dul bırakan. İsmi hep hoşuma gitmiştir ![]() - Bir şehir seç: orada 1 yıl yaşamak zorundasın. Hangisi?: Çok geniş, param var mı? pulum var mı? yiyeceğim var mı? korumam var mı? hepsinin cevabı farklı. Yinede kış yarı tarafları diyelim -ramseyden uzak- - Seriden bir cümleyle ruh halini özetle (alıntı şart değil, kendi cümlen de olur): Birileri onu elimden aldı ve bıraktığı boşluğu yedi krallık bile dolduramadı. RE: ASOIAF BÜYÜK FANDOM ANKETİ - The Wolf Pack - 23-03-2026 didierlombardy dateline='[url=tel:1774284744' yazdı: 1774284744[/url]'] [/quote] Baya eksik kalmış ama Hightower bu kadar severken favori karakterlerinden birinin orada olmaması ilginç. RE: ASOIAF BÜYÜK FANDOM ANKETİ - The Wolf Pack - 23-03-2026 Caspian dateline='[url=tel:1774284927' yazdı: 1774284927[/url]'] Sen ara ara diziye kaymışsın Kraliçe El’im. Gece Kralı kitapta yok, senaristlerin uydurması. O konuşmalar maalesef kitaplarda yok Robert’ın söylediği. Joff, 3. Kitapta ölüyor, nasıl okumadın ki? Bu arada kalanı da kesin oku, Jon’u şimdiye sevdi isen 5. Kitapta bayılırsın gelişimine. RE: ASOIAF BÜYÜK FANDOM ANKETİ - Shaema Targaryen - 23-03-2026 0) Okuma Durumu - Ana seri kaç kitap okudun?: Tüm kitapları 2 kere okudum. 3. turdayım - Ek kitaplar (TWoIaF / Fire & Blood / Dunk&Egg) okudun mu?: Hepsini okudum. - Spoiler toleransın (düşük/orta/yüksek)?: Yüksek çünkü yemiyorum 1) Kitaplar & Genel - Favori kitap: Asos - En az sevdiğin kitap (sebep yazabilirsin): adwd - En iyi açılış (prologue) / en iyi kapanış (epilogue): Varamyr Sixskins açılışı, kapanış da Lady Stoneheart tabi kiii - Seriyle ilgili en sevdiğin şey (tema/atmosfer/karakter/entrika vs.): karakter inşası kesinlikle - Seride seni en çok yoran şey (tempo/POV/yan hikâyeler vs.): bazı yan hikayeler ve son kitaplarda çok fazla pov a dağılması 2) POV & Anlatı - Favori POV karakteri: Jon'u hep eğlenceli buluyorum atmosferi sıkıcı olsa da bazen kendisi eğlenceli. - En iyi yazılmış POV sence kim?: Tyrion - “Keşke POV’su olsaydı” dediğin karakter: Rhaegar Targaryen. Anlat ne bok yedin anlat be adam! - En güvenilmez anlatıcı (en çok yanılttığını düşündüğün POV): Bran desem ahahah - En iyi iç monolog / en iyi diyalog: Dany monologlarını seviyorum, hüzünlü. Bir de Catinkileri. Paramparça ediyordu. En iyi diyalogu seçemem ya ama bana wow dedirten genelde Varys oluyor. 3) Karakterler (Top 5 / Bottom 5) Top 5 Favori: 1) Rhaegar 2) Jon 3) Dany 4) Tyrion 5) Sansa Bottom 5 (en sevmediklerin): 1) Robert 2) Euron 3) Cersei 4) Ramsay 5) Craster - En “hak ettiğinden fazla nefret edilen” karakter: Rhaegar - En “hak ettiğinden fazla yüceltilen” karakter: Stannis - En iyi karakter gelişimi: Jaime - En iyi “gri” karakter (ahlaki ikilem): Varys - En korkutucu karakter (savaşçı değil, varlığıyla): Euron 4) Antagonistler & Tehditler - En iyi antagonist (niye?): Varys. Gerçek motivasyonu gri hala ve neye hizmet ettiğine emin olamayışımızı bir tarafa koyamayışımızı seviyorum. - En etkili tehdit (politik / büyüsel / sosyal): Ötekiler diyelim. - “Asıl kötülük sistem” dediğin örnek: Ned Stark'ın bu kadar kolay hiç değilmesi sistemin kötülüğü. Tahtın bu kadar zayıf olması da. - En iyi ihanet: Maalesef red wedding. - En iyi intikam (ya da en tatmin etmeyen intikam): Daha alınmadı. Bekliyoruuuz 5) Evler, Semboller, Sözler - Favori Büyük Hane: Targaryen - Favori Küçük Hane: Dayne - En iyi hane sözü: Unbowed, Unbent, Unbroken - En iyi arma/simgesellik: Targaryen - En iyi hanedan tarihi (merak uyandıran): tek bir hanedanlık var o da targaryenlar zaten ve bir tek onların tarihini tam biliyoruz. - “Bu hane kesin felakete gidiyor” dediğin: Lannisterlar. 6) Mekanlar & Coğrafya - Favori bölge (Kuzey / Nehir Toprakları / Dorne / vs.): Dorne ya kafalar rahat. - Favori kale/şehir: The Eyrie - Yaşamak isteyeceğin yer: Dayne hanesinde yaşar giderdim. Ya da Arbor falan. - Asla yaklaşmak istemeyeceğin yer: Demir adalılar - En iyi atmosferli mekan: dragonstone - En iyi “tarih kokan” mekan: winterfell 7) Sahne, Duygu, Şok - “Şok oldum” dediğin an: Red Wedding - “Kalbim kırıldı” dediğin an: Red Wedding - “İçim ürperdi” dediğin an: Red Wedding - En iyi konuşma/monolog: Tyrion Karasu Muharebesi, Stannis/Renly yüzleşmesi - En iyi ‘küçük’ sahne (kimsenin konuşmadığı ama şahane olan): Wyman Manderly the north remembers - En sevdiğin bölüm başlığı (varsa): 8) Savaş, Strateji, Politika - Favori savaş/çatışma: Blackwater Savaşı. Tyrion’un zincir planı ve wildfire kullanımı - En iyi stratejist: Tywin Lannister red wedding maalesef - En kötü stratejik hata: Robb'un Walder Frey’e verdiği sözü bozması - En iyi politik hamle: Littlefinger’ın jon u öldürmesi - En sinir bozucu politik körlük: Ned Stark'ın cersei uyarması!!!!! - “Bu ittifak asla yürümeyecek” dediğin: Lannister – Tyrell ittifakı 9) Büyü, Din, Mit, Kehanet - Favori inanç/dini kült: eski tanrılar - En etkileyici büyü olayı: diriltme büyüsü. Ateş büyüsünün aslında hayat değil, yavaş yavaş kimlik silme olması metoforuna bayılıyorum. - En iyi rüya/kehanet (sende kalan): Daenerys’in House of the Undying’de gördüğü tüm vizyonlar. Şu tanıma aşığım: “mavi gülün buzdan bir duvarda açması” - Kehanetlere bakışın: (ciddiye alırım / araçtır / tuzaktır) Tuzaktır. Ama çalışır. Kehanetler doğru çıkar çünkü irade de götürebilir kader de. Bunu asla bilemeyiz. Ve her şey olması gerektiği için olur. - Seride “büyü geri dönüyor” hissini en iyi veren an: EJDERHALARIN DOĞMASI TABİ Kİİ 10) Kuramlar (Spoiler etiketi şart) [+] Spoiler'ı Görmek İçin Tıklayın!- En çok inandığın 1 kuram: R+L=J (Rhaegar + Lyanna = Jon Snow) buydu tuttu zaten. Bir de 2. ejderhaların dansının yaşanacağı. - “Olursa çok iyi olur” dediğin 1 kuram: Grand Northern Conspiracy - “Olursa sinir olurum” dediğin 1 kuram: branin her şeyi yeniden başlatması gibi bir teori var o olursa yakarım kitapları - En sevdiğin sembol/işaret (ör: rüyalar, hayvanlar, renkler, tekrarlar): Mavi gül 11) Yazarlık & Stil - GRRM’in en iyi yaptığı şey: Kimse tamamen iyi ya da kötü değil; herkes kendi hikâyesinin haklısı. Jaime’yi ilk tanıdığımız adamla sonradan gördüğümüz adamın aynı kişi olması… işte bu seviye. - En zayıf kaldığı şey: Özellikle A Feast for Crows ve A Dance with Dragons’ta hikâye yatay genişliyor ama dikey ilerleme yavaşlıyor. Çok katmanlı ama bazen “ilerlemiyor” - En iyi foreshadowing örneği: Direwolf’ların ölümü ve kaderleri = Stark çocuklarının geleceği - En iyi “ayna karakter” eşleşmesi (X ↔ Y): Jon Snow ↔ Daenerys Targaryen - En iyi tekrar eden motif: Kimlik kaybı ve yeniden inşa. İsmini kaybetmek, kimliğini kaybetmek ama yeni bir kimlikte daha iyi bir versiyonunu bulma. 12) Eğlencelik Bonus - Batıdiyar’da hangi haneye doğmak isterdin?: House Dayne - Bir Valyria çeliği kılıcın olsa adı ne olurdu?: Sükût - Bir şehir seç: orada 1 yıl yaşamak zorundasın. Hangisi?: Oldtown biraz kitap okurdum. - Seriden bir cümleyle ruh halini özetle (alıntı şart değil, kendi cümlen de olur): Kışın geldiğini biliyorum, ama yine de yürümeye devam ediyorum. RE: ASOIAF BÜYÜK FANDOM ANKETİ - Talha - 23-03-2026 0) Okuma Durumu - Ana seri kaç kitap okudun?: 2 - Ek kitaplar (TWoIaF / Fire & Blood / Dunk&Egg) okudun mu?: Evet Fire And Blood - Spoiler toleransın (düşük/orta/yüksek)?:Yüksek Her Türlü Spoilere Okeyim 1) Kitaplar & Genel - Favori kitap:Taht Oyunları - En az sevdiğin kitap (sebep yazabilirsin): Hikyenin Başlangıcı oldğu için - En iyi açılış (prologue) / en iyi kapanış (epilogue): Denerys Epilogue İlk Kitabın Sonunda - Seriyle ilgili en sevdiğin şey (tema/atmosfer/karakter/entrika vs.): Hepsi - Seride seni en çok yoran şey (tempo/POV/yan hikâyeler vs.): Hiç bir şey 2) POV & Anlatı - Favori POV karakteri: Cersie - En iyi yazılmış POV sence kim?: Denarys - “Keşke POV’su olsaydı” dediğin karakter: Euron Greyjoy - En güvenilmez anlatıcı (en çok yanılttığını düşündüğün POV): Cersie - En iyi iç monolog / en iyi diyalog: 3) Karakterler (Top 5 / Bottom 5) Top 5 Favori: 1) Cersie 2) Serseri Prens Deamon 3) Rheynra Targeryen Kraliçe olan 4) Jaime 5) Stannis Bottom 5 (en sevmediklerin): 1) Petyr 2) Lysa Arryn 3) Rosse Balton 4) Freylerin Hepsi 5) Renly - En “hak ettiğinden fazla nefret edilen” karakter: Stannis - En “hak ettiğinden fazla yüceltilen” karakter: Theon - En iyi karakter gelişimi: Jaime - En iyi “gri” karakter (ahlaki ikilem): Ned - En korkutucu karakter (savaşçı değil, varlığıyla): Petyr 4) Antagonistler & Tehditler - En iyi antagonist (niye?): - En etkili tehdit (politik / büyüsel / sosyal): Uzun Gece - “Asıl kötülük sistem” dediğin örnek: - En iyi ihanet: Ned'e yapılan ihanet - En iyi intikam (ya da en tatmin etmeyen intikam): Tywinin Ölmesi 5) Evler, Semboller, Sözler - Favori Büyük Hane: Lannister Ve Targaryen - Favori Küçük Hane: Cuy Ve Tallhart - En iyi hane sözü: Hear me roar - En iyi arma/simgesellik: Lannister Ve Targaryen - En iyi hanedan tarihi (merak uyandıran): Targaryen - “Bu hane kesin felakete gidiyor” dediğin: Frey 6) Mekanlar & Coğrafya - Favori bölge (Kuzey / Nehir Toprakları / Dorne / vs.): Kralın Şehri - Favori kale/şehir: Kızıl Kale Ve Casteryle Kayası - Yaşamak isteyeceğin yer: Kralın Şehiri - Asla yaklaşmak istemeyeceğin yer: Sur - En iyi atmosferli mekan: Sur Ve Kralın Şehri - En iyi “tarih kokan” mekan: Oldtown 7) Sahne, Duygu, Şok - “Şok oldum” dediğin an: Jonun Ölümü - “Kalbim kırıldı” dediğin an: Nedin Ölümü - “İçim ürperdi” dediğin an: Nedin Ölümü - En iyi konuşma/monolog: Cersie Ve Ned - En iyi ‘küçük’ sahne (kimsenin konuşmadığı ama şahane olan): - En sevdiğin bölüm başlığı (varsa): 8) Savaş, Strateji, Politika - Favori savaş/çatışma: Üç Dişli Mızrak - En iyi stratejist: Stannis - En kötü stratejik hata: Fırtına Burnu Kuşatması Mace Tyrell - En iyi politik hamle: Robbun Kral İlan Edilmesi - En sinir bozucu politik körlük: Ned in yaptıkları - “Bu ittifak asla yürümeyecek” dediğin: 9) Büyü, Din, Mit, Kehanet - Favori inanç/dini kült: Yedi İnacı - En etkileyici büyü olayı: Ejderlerin Geri Dönmesi - En iyi rüya/kehanet (sende kalan): - Kehanetlere bakışın: (ciddiye alırım / araçtır / tuzaktır) Tamam Ciddiye Almam Ama Kulak Veririm - Seride “büyü geri dönüyor” hissini en iyi veren an: Ejderlerin Geri Dönmesi 10) Kuramlar (Spoiler etiketi şart) [+] Spoiler'ı Görmek İçin Tıklayın!- En çok inandığın 1 kuram: Saç Rengi - “Olursa çok iyi olur” dediğin 1 kuram: - “Olursa sinir olurum” dediğin 1 kuram: - En sevdiğin sembol/işaret (ör: rüyalar, hayvanlar, renkler, tekrarlar): Ejderhalar 11) Yazarlık & Stil - GRRM’in en iyi yaptığı şey: Evren Ve Karkter Oluşturmak - En zayıf kaldığı şey: Uzun Süre Beklemk - En iyi foreshadowing örneği: - En iyi “ayna karakter” eşleşmesi (X ↔ Y): - En iyi tekrar eden motif: 12) Eğlencelik Bonus - Batıdiyar’da hangi haneye doğmak isterdin?: Lannister - Bir Valyria çeliği kılıcın olsa adı ne olurdu?: Ejder Dişi - Bir şehir seç: orada 1 yıl yaşamak zorundasın. Hangisi?: Kralın Şehri - Seriden bir cümleyle ruh halini özetle (alıntı şart değil, kendi cümlen de olur): Taht Oyunlarında Ya Kazanırsın Ya Da Ölürsün Bunun Orta Yolu Yok Bitti! İstersen cevaplarının altına “başkalarının cevaplarına yorum” da bırak. ![]() [/quote] RE: ASOIAF BÜYÜK FANDOM ANKETİ - macallahberkay - 23-03-2026 (Dün, 03:32 PM) The Wolf Pack yazdı: ASOIAF hayranı mısın? Eh bu sebeple buradasın. O zaman evrene dair düşüncelerini anketi doldurarak bizimle paylaş! Kod içindeki yazıları kopyala ve cevap kutusuna yapıştır doldur ve gönder! |