Dün, 07:55 PM
0) Okuma Durumu
- Ana seri kaç kitap okudun?: 3
- Ek kitaplar (TWoIaF / Fire & Blood / Dunk&Egg) okudun mu?: Hayır
- Spoiler toleransın (düşük/orta/yüksek)?: Hangi anlamda? Spoiler severim. Hatta spoiler yemeden film dizi bile izlemem
1) Kitaplar & Genel
- Favori kitap: Game Of thrones
- En az sevdiğin kitap (sebep yazabilirsin): Kralların Çarpışması
- En iyi açılış (prologue) / en iyi kapanış (epilogue): İlk kitabın girişi bence. Mükemmeldi. En kötü açılış için, bilmiyorum.
- Seriyle ilgili en sevdiğin şey (tema/atmosfer/karakter/entrika vs.): Serinin kendisini seviyorum. Böyle detaylı bir fantastik evren olması ve içerisinde büyünün böyle ustaca kurgulanması hoşuma gidiyor.
- Seride seni en çok yoran şey (tempo/POV/yan hikâyeler vs.): Karakterin bakış açısına göre bi ileri bi geri gitmek. Biz Snow'ın bakış açısından savaşı bitirirken üzerine birde Tyrion'un bakış açısı ile izliyoruz
Can sıkıyor.
2) POV & Anlatı
- Favori POV karakteri: Tyrion.
- En iyi yazılmış POV sence kim?: Tyrion.
- “Keşke POV’su olsaydı” dediğin karakter: İnsan olarak Robert Baratheon. İlk kitapta özellikle, bu kadar mevzu dönerken kafasından geçenleri bir kral olarak merak ediyorum.
- En güvenilmez anlatıcı (en çok yanılttığını düşündüğün POV): hiç "güvenilmez" olarak düşünmemiştim.
- En iyi iç monolog / en iyi diyalog: Genel olarak Tyrion reyis.
3) Karakterler (Top 5 / Bottom 5)
Top 5 Favori:
1) Tyrion - Keskin zeka ve dile sahip cüce. Benim tarafımdaysa severim.
2) Snow - Harbiden karakterin hayatı çok hoşuma gidiyor.
3) Davos Seaworth - Adamdır adam.
4) Dany - 3 tane ejderhası var diye.
5) Tywin Lannister - Arada ıslak odunla dövmek istesem de bir babadır bizim için.
Bottom 5 (en sevmediklerin):
1) Sansa - salak bu kız.
2) Theon Greyjoy - salak bu herif.
3) Catelyn - evlerden ırak.
4) Cersei - kendini akıllı sanan dingilin teki.
5) Walder Frey - la olum sen ne... neyse.
- En “hak ettiğinden fazla nefret edilen” karakter: Robert bence. Kral olmak istemedi, zorla ülke yönettirdiler adama. Yazık garibime.
- En “hak ettiğinden fazla yüceltilen” karakter: Eddard Stark, salak abi herif. dümdüz salak. yüceltmeyin onur falan diye.
- En iyi karakter gelişimi: Snow. Adam okuduğum kadarıyla bile nerden nereye gedi.
- En iyi “gri” karakter (ahlaki ikilem): Jamie sanırım, kitapları okurken geldiğim noktada biraz içsel değişimi var gibi. Diziden de etkilenmiş olabilirim.
- En korkutucu karakter (savaşçı değil, varlığıyla): Ramsay Bolton - yolda görsem yolumu değiştirim öyle psikopat.
4) Antagonistler & Tehditler
- En iyi antagonist (niye?): Kitapta heniz net bir şey yok ama Gece Kralı bence. Hikayesini acayyip merak ediyorum. Dedem ölmeden yetiştirir inş.
- En etkili tehdit (politik / büyüsel / sosyal): Ak gezenler?
- “Asıl kötülük sistem” dediğin örnek: Çok anlamadım ama kötülük deyince aklıma Ramsay geliyor.
- En iyi ihanet: Petyr Baelish, üzmlü kekim. Nasıl'da yedi Ned'i
- En iyi intikam (ya da en tatmin etmeyen intikam): Daha okumadım ama Joffrey reyisin ölümü.
5) Evler, Semboller, Sözler
- Favori Büyük Hane: Stark, stark demeyeni dövüyorlar.
- Favori Küçük Hane: Kurbağa diye geçen hane, ismini unuttum. Şu iki kardeş Bran ile gidiyordu onların hanesi.
- En iyi hane sözü: Kış geliyor, demeyeni dövüyorlar.
- En iyi arma/simgesellik: Bu defa harbiden Stark
- En iyi hanedan tarihi (merak uyandıran): Targaryen. Diğerleri gitsin kumda oynasın.
- “Bu hane kesin felakete gidiyor” dediğin: Hepsi, taş üstünde taş kalmıyor ki dizide. Kimi sevsek ölüyor garibim.
6) Mekanlar & Coğrafya
- Favori bölge (Kuzey / Nehir Toprakları / Dorne / vs.): Kuzey. Karı kışı severim.
- Favori kale/şehir: Kışyarı, güzeldir hojdur.
- Yaşamak isteyeceğin yer: Kışyarı, ama lord olarak. Aksi durumda vadi tarafları iyi gibi.
- Asla yaklaşmak istemeyeceğin yer: ramsay bolton'un olduğu herhangi bir yer.
- En iyi atmosferli mekan: kış yarı, içinden sıcak su geçiyor daha ne olsun.
- En iyi “tarih kokan” mekan: Tabii'ki sur. Tarihin kendisi mekan.
7) Sahne, Duygu, Şok
- “Şok oldum” dediğin an: Ned'in ölümü. Harbiden şaşırtıcıydı.
- “Kalbim kırıldı” dediğin an: Robert'ın ölümü, anl
- “İçim ürperdi” dediğin an:
- En iyi konuşma/monolog: bu kitapta var mıydı bilmiyorum ama müthiş: korkunç gerçeği bilmek ister misin? artık lyanna'nın neye benzediğini bile hatırlamıyorum. biri onu benden aldı ve 7 krallık bile geride bıraktığı boşluğu dolduramadı. (bir kalbim olsaydı ağlayabilirdim bu sahnede)
- En iyi ‘küçük’ sahne (kimsenin konuşmadığı ama şahane olan): robert ile cercei'nin kırallığı kim bir arada tutuyor konuşması.
- En sevdiğin bölüm başlığı (varsa): İlk giriş sahnesi, dehşetti.
8) Savaş, Strateji, Politika
- Favori savaş/çatışma: Robb'un zaferleri genel olarak içimin yağlarını eritmiştir.
- En iyi stratejist: Tyrion reyis.
- En kötü stratejik hata: Ned'in kafasını uçurmak. Mal oğlu mal.
- En iyi politik hamle: bilemedim.
- En sinir bozucu politik körlük: "adam çalıyor ama çalışıyor" diyen kesmin körlüğü. Yok, o burası değildi sorry.
- “Bu ittifak asla yürümeyecek” dediğin: her an her şey olabilir.
9) Büyü, Din, Mit, Kehanet
- Favori inanç/dini kült: Akşama kadar şarap içip dudakları mavi olan büyücü abiler.
- En etkileyici büyü olayı: Ejderyaların uyanması? daha ne olacak?
- En iyi rüya/kehanet (sende kalan): Daha okumadım ama buz ve ateşin şarkısı kehaneti.
- Kehanetlere bakışın: (ciddiye alırım / araçtır / tuzaktır): dizide ciddiye alıırım.
- Seride “büyü geri dönüyor” hissini en iyi veren an: ejderyaların uyanması?
10) Kuramlar (Spoiler etiketi şart)
- En çok inandığın 1 kuram: saç rengi kuramı
- “Olursa çok iyi olur” dediğin 1 kuram: -
- “Olursa sinir olurum” dediğin 1 kuram:-
- En sevdiğin sembol/işaret (ör: rüyalar, hayvanlar, renkler, tekrarlar): bilemedim
11) Yazarlık & Stil
- GRRM’in en iyi yaptığı şey: kitabı tamamlayamamak
- En zayıf kaldığı şey: kitabı tamamlamak
- En iyi foreshadowing örneği: kitabı yazarsa göreceğiz
- En iyi “ayna karakter” eşleşmesi (X ↔ Y): o neymiş
- En iyi tekrar eden motif: kitabın sürekli son 500 sayfasının kalması. her yıl işleniyor, müthiş.
12) Eğlencelik Bonus
- Batıdiyar’da hangi haneye doğmak isterdin?: Kaya'da, mümkünse normal boylarda.
- Bir Valyria çeliği kılıcın olsa adı ne olurdu?: Dul bırakan. İsmi hep hoşuma gitmiştir
- Bir şehir seç: orada 1 yıl yaşamak zorundasın. Hangisi?: Çok geniş, param var mı? pulum var mı? yiyeceğim var mı? korumam var mı? hepsinin cevabı farklı. Yinede kış yarı tarafları diyelim -ramseyden uzak-
- Seriden bir cümleyle ruh halini özetle (alıntı şart değil, kendi cümlen de olur): Birileri onu elimden aldı ve bıraktığı boşluğu yedi krallık bile dolduramadı.
- Ana seri kaç kitap okudun?: 3
- Ek kitaplar (TWoIaF / Fire & Blood / Dunk&Egg) okudun mu?: Hayır
- Spoiler toleransın (düşük/orta/yüksek)?: Hangi anlamda? Spoiler severim. Hatta spoiler yemeden film dizi bile izlemem

1) Kitaplar & Genel
- Favori kitap: Game Of thrones
- En az sevdiğin kitap (sebep yazabilirsin): Kralların Çarpışması
- En iyi açılış (prologue) / en iyi kapanış (epilogue): İlk kitabın girişi bence. Mükemmeldi. En kötü açılış için, bilmiyorum.
- Seriyle ilgili en sevdiğin şey (tema/atmosfer/karakter/entrika vs.): Serinin kendisini seviyorum. Böyle detaylı bir fantastik evren olması ve içerisinde büyünün böyle ustaca kurgulanması hoşuma gidiyor.
- Seride seni en çok yoran şey (tempo/POV/yan hikâyeler vs.): Karakterin bakış açısına göre bi ileri bi geri gitmek. Biz Snow'ın bakış açısından savaşı bitirirken üzerine birde Tyrion'un bakış açısı ile izliyoruz
Can sıkıyor.2) POV & Anlatı
- Favori POV karakteri: Tyrion.
- En iyi yazılmış POV sence kim?: Tyrion.
- “Keşke POV’su olsaydı” dediğin karakter: İnsan olarak Robert Baratheon. İlk kitapta özellikle, bu kadar mevzu dönerken kafasından geçenleri bir kral olarak merak ediyorum.
- En güvenilmez anlatıcı (en çok yanılttığını düşündüğün POV): hiç "güvenilmez" olarak düşünmemiştim.

- En iyi iç monolog / en iyi diyalog: Genel olarak Tyrion reyis.
3) Karakterler (Top 5 / Bottom 5)
Top 5 Favori:
1) Tyrion - Keskin zeka ve dile sahip cüce. Benim tarafımdaysa severim.
2) Snow - Harbiden karakterin hayatı çok hoşuma gidiyor.
3) Davos Seaworth - Adamdır adam.
4) Dany - 3 tane ejderhası var diye.
5) Tywin Lannister - Arada ıslak odunla dövmek istesem de bir babadır bizim için.
Bottom 5 (en sevmediklerin):
1) Sansa - salak bu kız.
2) Theon Greyjoy - salak bu herif.
3) Catelyn - evlerden ırak.
4) Cersei - kendini akıllı sanan dingilin teki.
5) Walder Frey - la olum sen ne... neyse.
- En “hak ettiğinden fazla nefret edilen” karakter: Robert bence. Kral olmak istemedi, zorla ülke yönettirdiler adama. Yazık garibime.
- En “hak ettiğinden fazla yüceltilen” karakter: Eddard Stark, salak abi herif. dümdüz salak. yüceltmeyin onur falan diye.
- En iyi karakter gelişimi: Snow. Adam okuduğum kadarıyla bile nerden nereye gedi.
- En iyi “gri” karakter (ahlaki ikilem): Jamie sanırım, kitapları okurken geldiğim noktada biraz içsel değişimi var gibi. Diziden de etkilenmiş olabilirim.
- En korkutucu karakter (savaşçı değil, varlığıyla): Ramsay Bolton - yolda görsem yolumu değiştirim öyle psikopat.
4) Antagonistler & Tehditler
- En iyi antagonist (niye?): Kitapta heniz net bir şey yok ama Gece Kralı bence. Hikayesini acayyip merak ediyorum. Dedem ölmeden yetiştirir inş.
- En etkili tehdit (politik / büyüsel / sosyal): Ak gezenler?
- “Asıl kötülük sistem” dediğin örnek: Çok anlamadım ama kötülük deyince aklıma Ramsay geliyor.
- En iyi ihanet: Petyr Baelish, üzmlü kekim. Nasıl'da yedi Ned'i

- En iyi intikam (ya da en tatmin etmeyen intikam): Daha okumadım ama Joffrey reyisin ölümü.
5) Evler, Semboller, Sözler
- Favori Büyük Hane: Stark, stark demeyeni dövüyorlar.
- Favori Küçük Hane: Kurbağa diye geçen hane, ismini unuttum. Şu iki kardeş Bran ile gidiyordu onların hanesi.
- En iyi hane sözü: Kış geliyor, demeyeni dövüyorlar.
- En iyi arma/simgesellik: Bu defa harbiden Stark

- En iyi hanedan tarihi (merak uyandıran): Targaryen. Diğerleri gitsin kumda oynasın.
- “Bu hane kesin felakete gidiyor” dediğin: Hepsi, taş üstünde taş kalmıyor ki dizide. Kimi sevsek ölüyor garibim.
6) Mekanlar & Coğrafya
- Favori bölge (Kuzey / Nehir Toprakları / Dorne / vs.): Kuzey. Karı kışı severim.
- Favori kale/şehir: Kışyarı, güzeldir hojdur.
- Yaşamak isteyeceğin yer: Kışyarı, ama lord olarak. Aksi durumda vadi tarafları iyi gibi.
- Asla yaklaşmak istemeyeceğin yer: ramsay bolton'un olduğu herhangi bir yer.
- En iyi atmosferli mekan: kış yarı, içinden sıcak su geçiyor daha ne olsun.
- En iyi “tarih kokan” mekan: Tabii'ki sur. Tarihin kendisi mekan.
7) Sahne, Duygu, Şok
- “Şok oldum” dediğin an: Ned'in ölümü. Harbiden şaşırtıcıydı.
- “Kalbim kırıldı” dediğin an: Robert'ın ölümü, anl
- “İçim ürperdi” dediğin an:
- En iyi konuşma/monolog: bu kitapta var mıydı bilmiyorum ama müthiş: korkunç gerçeği bilmek ister misin? artık lyanna'nın neye benzediğini bile hatırlamıyorum. biri onu benden aldı ve 7 krallık bile geride bıraktığı boşluğu dolduramadı. (bir kalbim olsaydı ağlayabilirdim bu sahnede)
- En iyi ‘küçük’ sahne (kimsenin konuşmadığı ama şahane olan): robert ile cercei'nin kırallığı kim bir arada tutuyor konuşması.
- En sevdiğin bölüm başlığı (varsa): İlk giriş sahnesi, dehşetti.
8) Savaş, Strateji, Politika
- Favori savaş/çatışma: Robb'un zaferleri genel olarak içimin yağlarını eritmiştir.
- En iyi stratejist: Tyrion reyis.
- En kötü stratejik hata: Ned'in kafasını uçurmak. Mal oğlu mal.
- En iyi politik hamle: bilemedim.
- En sinir bozucu politik körlük: "adam çalıyor ama çalışıyor" diyen kesmin körlüğü. Yok, o burası değildi sorry.
- “Bu ittifak asla yürümeyecek” dediğin: her an her şey olabilir.
9) Büyü, Din, Mit, Kehanet
- Favori inanç/dini kült: Akşama kadar şarap içip dudakları mavi olan büyücü abiler.
- En etkileyici büyü olayı: Ejderyaların uyanması? daha ne olacak?
- En iyi rüya/kehanet (sende kalan): Daha okumadım ama buz ve ateşin şarkısı kehaneti.
- Kehanetlere bakışın: (ciddiye alırım / araçtır / tuzaktır): dizide ciddiye alıırım.
- Seride “büyü geri dönüyor” hissini en iyi veren an: ejderyaların uyanması?
10) Kuramlar (Spoiler etiketi şart)
[+] Spoiler'ı Görmek İçin Tıklayın!
- En çok inandığın 1 kuram: saç rengi kuramı
- “Olursa çok iyi olur” dediğin 1 kuram: -
- “Olursa sinir olurum” dediğin 1 kuram:-
- En sevdiğin sembol/işaret (ör: rüyalar, hayvanlar, renkler, tekrarlar): bilemedim
11) Yazarlık & Stil
- GRRM’in en iyi yaptığı şey: kitabı tamamlayamamak
- En zayıf kaldığı şey: kitabı tamamlamak
- En iyi foreshadowing örneği: kitabı yazarsa göreceğiz
- En iyi “ayna karakter” eşleşmesi (X ↔ Y): o neymiş
- En iyi tekrar eden motif: kitabın sürekli son 500 sayfasının kalması. her yıl işleniyor, müthiş.
12) Eğlencelik Bonus
- Batıdiyar’da hangi haneye doğmak isterdin?: Kaya'da, mümkünse normal boylarda.
- Bir Valyria çeliği kılıcın olsa adı ne olurdu?: Dul bırakan. İsmi hep hoşuma gitmiştir

- Bir şehir seç: orada 1 yıl yaşamak zorundasın. Hangisi?: Çok geniş, param var mı? pulum var mı? yiyeceğim var mı? korumam var mı? hepsinin cevabı farklı. Yinede kış yarı tarafları diyelim -ramseyden uzak-
- Seriden bir cümleyle ruh halini özetle (alıntı şart değil, kendi cümlen de olur): Birileri onu elimden aldı ve bıraktığı boşluğu yedi krallık bile dolduramadı.
Never forget what you are, for surely the world will not.