Kullandığınız Yapay Zeka Siteleri I AI

Teknoloji ve Oyun | Teknoloji ve Oyun sohbetleri.
The Wolf Pack 2 Yorum 56 Okunma 0/5 - 0 oy
Konuyu Oyla:
Cam Mum 
Yapay Zeka kavramı birkaç sene evvel gündemimize bir gidir, pir girdi ve daha da gündemde kalmaya devam edecek gibi. Bilhassa her geçen gün daha gerçekçi video ve görsel üretmesi gerek siyasi gerekse başka hassas konu ve gündemlerle ilgili skandallara gebe iken yapay zekanın artıları ve eksileri tartışılıyor... kimisi için korkutucu kimisi için rahatsız edici kimisi için ise oldukça faydalı görünen yapay zekaların, hayatımızdan kolay kolay gideceği yok ama sosyolojik olarak etkileyeceği aşikar.

Burada uzun uzun sosyo-psikolo analiz yazmayacağım merak etmeyin. Sadece artistlik bir girizgah yazayım dedim.  Havalı

Neyse. Konu belli... yapay zeka konusunda ne düşünüyorsunuz Soru  

Kullandığınız ve en beğendiğiniz siteler hangileri? Deneyimlerinizi de paylaşın.

Ben kabaca piyasada baskın bir yeri olanları sıralacağım.

1. Metin ve Genel Asistanlar (LLM)
  • ChatGPT (OpenAI): Ücretsiz sürümü hızlıdır (cevaplar hızlıca verildiği için nispeten daha az zeki cevaplar verir diyelim); ücretli sürümü internet erişimi, görsel oluşturma ve gelişmiş veri analizi sunar ve çok daha zekidir ücretsiz sunuma göre. Ben bunu kullanıyorum ve genel anlamda memnunum. 
  • Claude (Anthropic): Özellikle yaratıcı yazarlık ve karmaşık kodlama konularında yeteneklidir. Ücretsiz denemesi günlük limitlidir; ücretli sürümü daha yüksek limit sunar. Benim arkadaşlar HH yazdırmayı sevdiği için genelde övüyorlar bunu da ben yanaşmıyorum, bir kere denemiştim salak gelmişti.
  • Gemini (Google): Google ekosistemiyle tam entegre çalışır. Ücretsiz sürümü hızlıdır; ücretli sürümü Google'ın en güçlü modellerini kullanır. Bir aylık pro denemiştim (ücretsiz deneme veriyor bazen) ve salak gelmişti ama video oluşturma becerisini sevmiştim, bu GPT'de zayıf (O Sora ismiyle başka bir site kullanıyor entegre kendine ama son modeli hala Türkiye'de erişime açılmadı). HH yazdırmıştım, beğenmiştim (kanalımda Ned ve Dayne kısa hikayesini Gemini yazdı). Bu arada fark etmişsinizdir Google, AI Modu özelliğini devreye soktu bir süre önce, bir şeyi sorduğunuzda doğrudan tarayıp size sunuyor. Teknik olarak Gemini'ye bağlı bir dil modelidir. Birkaç gündür ASOIAF için birkaç şeyde kullandım, cevaplarını-akıl yürütmesini şaşırtıcı şekilde GPT'den daha iyi buldum. Gemini'ye ait olsa bile gemini böyle cevap vermiyordu ya. Büyük Kahkaha 
  • Perplexity AI: Bilgileri internetten canlı tarayıp kaynak göstererek sunar. Araştırma için uygundur, deniyor ama hiç kullanmadım. En kısa sürede denemem lazım, tarihi araştırmalarım için kullanabilirim belki.
  • Grok. Grok’u diğerlerinden ayıran en büyük fark, X (Twitter) platformu üzerindeki anlık verilere doğrudan erişimi olması. Yani dünyada şu an ne olup bittiğini (trendler, haberler) en taze haliyle oradan takip edebiliyor. Ayrıca "Eğlenceli Mod" (Fun Mode) seçeneğiyle diğerlerine göre biraz daha sivri dilli ve esprili cevaplar verebiliyor. Eğer X'de mavi tıklı abonelerdenseniz doğrudan sitesini görsel ve video üretmek için kullanabilirsiniz. Ben genelde görselleri videolaştırma için kullanıyorum. Bir de GPT nedense yapamıyor ama kapak görsellerime GoT fontunda yazı yazabiliyor, onun için kullanıyorum.

2. Görsel ve Tasarım (Image Generation)
  • Midjourney: Sanatsal ve gerçekçi görseller üretir. Sadece Discord üzerinden çalışır ve tamamen ücretlidir. DC bizde kapalı olsa da açıkçası sadece görsel amaçla bunu satın almaya yanaşmıyorum çünkü dolar bazlı fiyat belirtiyorlar. Ayda 10 dolar verip de sadece 200 görselle sınırlı kalamam (bana daha fazlası lazım).
  • DALL-E 3 (OpenAI): Komutları iyi anlar. Microsoft Designer (Bing Image Creator) üzerinden ücretsiz denenebilir ama açıkçası GPT de DALL-E'yi kullanıyor görsel üretmek için.
  • Adobe Firefly: Photoshop içine gömülüdür. Telif haklarına uygun görseller üretir, diye bilgi var ama hiç kullanmadım.
  • Canva Magic Studio: Tasarım yaparken görsel üretme veya nesneleri silme araçları sunsa da denemedim, ücretsiz takılıyorum. Geçen bir kere bir şeyi kullandım gerçi, fena değil gibi görsel üretimi ama kesin bir fikir söyleyemem.
  • Leonardo.ai: Günlük ücretsiz kredilerle video ve görsel üretebiliyorsunuz, diğerlerine kıyasla çok iyi sayılmaz ama elinizde başka bir şey yoksa iş görür.

3. Video ve Ses
  • HeyGen / ElevenLabs: Ses klonlama ve video oluşturma konusunda kullanılır. ElevenLabs, metni doğal sese dönüştüren (TTS) bir araçtır. Shortsları seslendirme için kullanıyorum Eleven'ı ama HeyGen'i denemedim. 
  • Runway / Luma Dream Machine: Metinden yüksek kaliteli video üretir. Ücretsiz kredi imkanları vardır, deniyor. Runway'i duydum ve denedim sanırım ama yanaşmadığıma göre beğenmemişim.
  • Suno / Udio: Sadece birkaç kelimeyle profesyonel şarkılar, besteler ve vokaller üretiliyormuş. 

(Bu arada Reddit'de muazzam bir AI karşıltığı olduğunu biliyor muydunuz? ASOIAF sublarda falan gezerken resmen zorbalığa maruz kalıyorum.)
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
Günlük kullanım açısından en faydalı uygulama bence Gemini. ChatGPT'den daha zeki. (Bu arada aman dikkat; tarih araştırmalarınız için yapay zeka kullanmanızı hiç tavsiye etmem. En doğrusu, kaynakları bulup kendiniz okumanız olacaktır.)
Targaryen
Fire and Blood
Kast ettiğim araştırma minnak ufak bilgiler. Normalde tarih kitapları alırım zaten ama yabancı bazı tarihi bilgiler için kitap bulamayabiliyorum istediğim ayrıntılar için. Örneğin 11.yy.'da Norman-Batı ekseninde ne tür atlar ve yaylar kullanılırdı gibisinden minik bilgiler.

Gemini bana çok salak geldi GPT'ye nazaran ya. Bir şey diyorum anlamıyor, kendimi kaç kere tekrar etmem gerekti. GPT ile bunu çok ender yaşıyorum, genelde leb demeden leblebiyi anlıyor. Geminide bu sebeple görsel oluşturmak bile işkence oldu bana.
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
1

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi