AKOTSK o kadar da iyi bir dizi değil

A Knight Of The Seven Kingdoms | Dunk ve Egg dizisinin tartışma alanı
Taha231 3 Yorum 114 Okunma 0/5 - 0 oy
Konuyu Oyla:
Üzgün  
Dizi ilk çıktığı haftalarda bayağı bir övülüyordu bence bunun en büyük sebebi HOTD çöpünden sonra millete şifa gibi gelmesiydi.

Lakin ben AKOTSK'un iyi bir dizi olduğunu düşünmüyorum en fazla çerezlik olarak derecelendiririm. Dizide malesef ciddi sorunlar var.

İlk Sorun "Yeminlerini hatırlayan şövalye." sahnesinin eklenmemesidir. Bu sahne gerçekten önemliydi eserin ruhunu yansıtıyordu.

İkinci Sorun Maekarın mühür yüzüğünü duncana vermemesiydi bu senaryo için ciddi bir çatlak oluşturuyor zira duncan bu yüzüğü sıksık kullanacak.

Üçüncü sorun dövüşün sadece Duncan/Aerion ile sınırlı kalmasıydı. Baelor/Maekar ve Lyonel/Kingsguard dövüşlerini izleseydik bu muazam olurdu zira Duncan ve Aeriom acemi gençler lakin bu adamlar uzman dövüscüler.

Birkaç küçük mesele daha var mesala kişisel armalar dizide yoktu vs. (Yapımcı bu konuda hicbir sey bilmedigini daha sonra itiraf etti.) Bu arada biraz konu dışı çıkmam geremirse şunu söyleyeyim: Türkçe altyazı gerçektem.vassattı. Hbo max'ın türkce altyazilari çok vassat ve kesinlikle tek kuruş vermeye değmez.

İyi bir dizi olduğunu düşünüyorum yine de çok daha iyi bir dizi olabilirdi. Yukarda gösterilen hatalarin ana sebebi bütce yetersizligi degil genel olarak yapimcinin hataları. Umarim bir gün loreyi hatim etmiş bir adamın çektiği dizileri izleriz zira HBO yapimcilarinin çoğu böyle değil.
İnsan bir like falan atar, o kadar mesaimiz var.
Sana kısmen katılıyorum. HotD çöplüğünden sonra şifa gibi geldiği için de çok sevilip övüldü ama bunun temel sebebi zaten evrene büyük oranda sadık kalmasıydı yoksa niye HoTD'dan sonra iyi gelsin, şifa bulmuş gibi hissedelim ki? Onunla aynı kefeye koyar söverdik... yani GoT'un bile son iki üç sezonundan "senaryo" ve "sadakat" olarak daha iyiydi.

Bana göre en iyi bölüm 3. bölüm... Saydığın eksiklik ve hatalara da sonuna kadar katılıyorum ve bunun bütçeyle ilgili olduğunu düşünmüyorum bilhassa yargılanma sahnesinin çünkü zaten çekmişler... gördük yani arka plan görüntülerinde; tek gözlü şövalye, KM'nin birine mızrağını sopa gibi kullanıp vuruyordu.  Büyük Kahkaha

Yeminler meselesi zaten en büyük hata-derbeydi ilk izlediğimde çünkü tüm hikaye, işin özünde buraya bağlıydı ama sonra yargılanmadaki eksik sahneler ve Dunk'ın geçmişine haddinden fazla uzanmak, olayı zayıflattı. 

Yüzük meselesi ayrı olay zaten, bu kadar basit birşeyi düşünmeleri gerekirdi kelebek etkisi olarak.

Benim sinirimi bozan her dizide yapılan eleştiriyi, bir şekilde alıp yapımcılar adına bahane uydurarak savunanlarda... GoT için başladı bu... eski forumda hep eleştirdim, millet de abartıyorsun, kitaplar bitmedi ondan bundan dediler. Dizi final yaptı "abla haklıymışsın yaaaa" demeye başladılar. Ben gene geç eleştirmeye başladım, daha ilk sezonlardan eleştiren söven vardı.

HotD ilk bölümler güzeldi, ilk 10 bölümlük atlamadan sonra cozutmaya başladı, 2. sezon zirve yaptı. Bundan sonra her sezon bir öncekini geçmeye çalışır herhalde. 

Seven Kingdoms için de işte "bütçe" dendi. Eleştirdiğimiz şeylerin bütçe ile bağlantısı dolaylı kardeşim; dunk çocukluğuna inme, yargılanmaya para harca... arma ekle yaptığın zırha... zor mu? değil.
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
Her kitap, filme çekilirken ister istemez deformasyona uğrar. Birde işin içine bütçe, süre gibi detaylar girince bir çok kayıp olabiliyor.

Ama kitaplardan bağımsız değerlendirildiği zaman güzel bir görsel şölen olduğunu düşünüyorum.
Never forget what you are, for surely the world will not.
Yani kitaplı yahut kitapsız, her iki şekilde de gerçekten izlemesi zevkliydi. Gülümse
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi