The Mad King Kadrosu ve Woke Kültürü

Diğer GoT Dizileri | Ana Serinin diğer yan seri dizileri
The Wolf Pack 6 Yorum 126 Okunma 0/5 - 0 oy
Konuyu Oyla:
Öfkeli 
[Resim: itrb0guuq34h1.jpeg]
Birkaç gün önce Mad King tiyatrosunun oyuncu kadrosu açıklandı ve haliyle oyuncu seçimleri de tepki sebebi oldu (en azından benim gibi woke kültürüne isyan edenlerce).

Starklar, Marteller ve Dayneler siyah oyuncular tarafından canlandırılırken Lannister, Targaryen ve Hightowerlar beyaz oyuncular tarafından canlandırılacak. 

İnsanlar, evrene sadakat; dayatmalara hayır vs dedikçe karşıdakiler de "izleme o zaman; ırkçısın..." gibi tembel, basit ve etiketliyici karşı tepkilerle eleştirileri savmaya çalışıyor. Olayı "sinema değil, tiyatro bu... sinema ve tiyatro oyuncusu aynı şey değildir..." gibi anlamsız savunmalar bile var. 

Siz kadro için ne düşünüyorsunuz?
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
Lannister'lar içinde Kürt diyorlar, doğru mu?
Never forget what you are, for surely the world will not.
Targaryenler ve Lannisterlar dışındaki cast tercihleri bence oldukça kötü olmuş; umarım bunu hikaye anlatımı ve oyunculuk performanslarıyla toparlarlar. House of the Dragon'da hikaye anlatımını nasıl umursamadıklarını zaten gördük; anlaşılan tiyatro sahnesinde de modern ajandaları hikayenin önüne koymaya devam ediyorlar. Ben daha Velaryonların siyahi yapılmasını kabullenememişken, üstüne Starkları, Dayne'leri ve Martellleri de öyle yapmışlar. Yazık olacak güzelim Harrenhal lore'una... Benim asıl merak ettiğim, bu mevzunun Martin'i hiç rahatsız edip etmediği. Sen git koskoca hikayeyi saç ve göz rengi detaylarına bağla, sonra gelip o kadar emeği yok saysınlar; insan gerçekten emeğine üzülür.
Targaryen
Fire and Blood
(01-06-2026, 12:16 AM) Aenar Targaryen yazdı: Targaryenler ve Lannisterlar dışındaki cast tercihleri bence oldukça kötü olmuş; umarım bunu hikaye anlatımı ve oyunculuk performanslarıyla toparlarlar. House of the Dragon'da hikaye anlatımını nasıl umursamadıklarını zaten gördük; anlaşılan tiyatro sahnesinde de modern ajandaları hikayenin önüne koymaya devam ediyorlar. Ben daha Velaryonların siyahi yapılmasını kabullenememişken, üstüne Starkları, Dayne'leri ve Martellleri de öyle yapmışlar. Yazık olacak güzelim Harrenhal lore'una... Benim asıl merak ettiğim, bu mevzunun Martin'i hiç rahatsız edip etmediği. Sen git koskoca hikayeyi saç ve göz rengi detaylarına bağla, sonra gelip o kadar emeği yok saysınlar; insan gerçekten emeğine üzülür.

İşin kötü yanı bu insanlar, sözüm ona evreni anladıkları iddiası ile bu projelere girişiyorlar ama aslında bu kadar basit bir ayrıntıyı bile algılayamıyorlar. Yazık.

GRRM'e gelince... bazen müstahak ona diyorum. İçten içe rahatsız olsa bile uyarlama olsun diye ağzını açmıyor diye düşünüyorum kanımca. Tabii olası bir itiraz veya ön şartta "ırkçı" damgası da yiyebilir, korkusu da olabilir bu.

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
tiyatro, dizi, film, bunlar kanon olmadığı için umursamıyorum ben. ha dunk ve egg'i de değiştirecekler ikinci sezon, saçma buluyorum evet, ama çok da sorun değil. kafalarına göre bi ürün yapıyolar. ssm'lerde adam zaten tv yapımcılarının ne kadar salak olduğunu söylüyor.
(02-06-2026, 02:30 PM) The Sworn Sword yazdı: tiyatro, dizi, film, bunlar kanon olmadığı için umursamıyorum ben. ha dunk ve egg'i de değiştirecekler ikinci sezon, saçma buluyorum evet, ama çok da sorun değil. kafalarına göre bi ürün yapıyolar. ssm'lerde adam zaten tv yapımcılarının ne kadar salak olduğunu söylüyor.

Değiştirecekler derken?
Never forget what you are, for surely the world will not.
(02-06-2026, 02:30 PM) The Sworn Sword yazdı: tiyatro, dizi, film, bunlar kanon olmadığı için umursamıyorum ben. ha dunk ve egg'i de değiştirecekler ikinci sezon, saçma buluyorum evet, ama çok da sorun değil. kafalarına göre bi ürün yapıyolar. ssm'lerde adam zaten tv yapımcılarının ne kadar salak olduğunu söylüyor.

Resmi olmasa bile "uyarlama" aslına sadık olmalı. Yani biz de istiyoruz görmeyi bu evreni ama seyir zevkini baltalarlarsa nasıl olacak?

Dunk'ın neyini değiştirecekler?

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi