Cat'in Jon Snow'a davranışı saçma mı?

Buz ve Ateşin Şarkısı | Buz ve Ateşin Şarkısı kitapları ile ilgili GENEL konular, burada tartışılacak. Belirli bir kitapta geçen konular ise ilgili kitap isminin olduğu alt forumda tartışılır.
The Wolf Pack 15 Yorum 1271 Okunma 5/5 - 1 oy
Konuyu Oyla:
Kurt 
[Resim: i0b4M3Q.png]
Bir parçam ona anlayış gösterse de diğer parçam tavrını anlamsız ve evet, saçma buluyor.

Tarihte Fırtına Kralları döneminde bir piçin, krallığı ele geçirdiği bir dönem var ama dürüst olursak Fatih'in çok öncesindeydi ve o zamanın şartları da bambaşkaydı.

Mevcut şartlarda yasalar, eskiye nazaran biraz daha belirgin... keza gelenekler de daha bir yerleşmiş. Bu sebeple PİÇ kökenli birinin sanki çocuklarının hakkını elinde alabilecek yasal bir dayanağı varmış da kimse müdahale etmezmiş gibi davranması ve bu sebeple deli gibi korkması saçmalıktır.

He Ned'in Robert ile olan dostluğunu kullanarak Jon'u meşru yapmasından endişe ederek bu korkuya sahip olsaydı, tamam derdim. Kadın sonuna kadar haklı korkusunda ve saçma değil ama Cat yahut Ned tarafından yahut 3. kişilerce bu korkuya dair tek bir cümleyi geçtim, imasını bile görmedik.

Çoğu kişi Blackfyre İsyanını örnek gösterse de Daemon meşrulaştırılmıştı, Jon (görünürde) meşru değil.

He desek ki Cat'in 6. hissi muazzam kuvvetli, geleceği öngördü... hayır. Öyle olsa kendi ailesinin başına gelecekleri daha güçlü öngörürdü hatta Ned'i El olsun diye zorla göndermezdi güneye... Cat'in eylemleri 6. hisse değil KORKULARA dayanıyor.

İlk Cat POV'undan itibaren onun korkularıyla yönlendirilen, her işareti kötüye yoran (geyik-kurt olayında haklı) sürekli vesveseli-kaygılı bir kişilik yapısı gördük. Aslında bazı okuyucuların onun "çok depresif-sürekli mızmız" diye eleştirmesinin sebebi de biraz bu; bu altyapıya sahip olduğu için çok kırılgan (yani kadın eşini ve çocuklarını kaybettiği için aksi olmasını da beklememek gerekirdi tabii) ki 3. kitap son povunda kırıldığını da gördük.

Tüm bunlar eleştirilecek, ondan nefret edilecek şeyler mi?

Pekala eleştirmekte beis olmadığını düşünüyorum ama nefret etmelik de değil.

Yine de tabii ki de Jon'a karşı tavırları kabul edilemez. Bunu da sonuna kadar kınarım. Bana göre oldukça korkakça, git kocana ver tepkini... yetim-öksüz bir çocuğa öyle davranmak kolay...
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
beni eski forumdan da biliyosun Büyük Kahkaha ben kızıl düğün'e bile üzülmedim yani, robb tully ve cat tully hakkında bakış açım net olarak jon snow tarafında.
(04-04-2026, 03:34 PM) The Sworn Sword yazdı: beni eski forumdan da biliyosun Büyük Kahkaha ben kızıl düğün'e bile üzülmedim yani, robb tully ve cat tully hakkında bakış açım net olarak jon snow tarafında.

Seni biliyorum ya, benim gibi iflah olmaz bir Cat düşmanısın.  Büyük Kahkaha

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
Kendince haklıydı ama böyle göstere göstere düşmanlık da biraz... acemilik diyebiliriz sanki bu diyar için. Cat povlarını okurken tiksiniyordum karakterden. Hayır yani cidden çocuk legal Stark haline gelip intikam alsa ne olacak insan biraz geleceği düşünür bu konuda.
(05-04-2026, 12:41 AM) Sothoryos yazdı: Kendince haklıydı ama böyle göstere göstere düşmanlık da biraz... acemilik diyebiliriz sanki bu diyar için. Cat povlarını okurken tiksiniyordum karakterden. Hayır yani cidden çocuk legal Stark haline gelip intikam alsa ne olacak insan biraz geleceği düşünür bu konuda.

3 erkek çocuk var, Ned eşini seviyor. Normal şartlarda imkanı yok legal hale gelmesinin.
Never forget what you are, for surely the world will not.
(05-04-2026, 12:47 AM) Caspian yazdı:
(05-04-2026, 12:41 AM) Sothoryos yazdı: Kendince haklıydı ama böyle göstere göstere düşmanlık da biraz... acemilik diyebiliriz sanki bu diyar için. Cat povlarını okurken tiksiniyordum karakterden. Hayır yani cidden çocuk legal Stark haline gelip intikam alsa ne olacak insan biraz geleceği düşünür bu konuda.

3 erkek çocuk var, Ned eşini seviyor. Normal şartlarda imkanı yok legal hale gelmesinin.

Ya işin özünde Ned için daha kolay. Robert yakın dostu, istese "tamam," der yasayla meşru hale getirilirdi. He kız kardeşinin yahut kendinin fark etmez, Ned böyle bir şeyi "yüzsüzce" yapamazdı karısına karşı, orası ayrı. Bu da zaten Cat'i tavrını daha saçma hale getiriyor.

@Sothoryos Cat açısından bakınca "bebelerimin hakkını gasp edebilir," korkusu ile yanıp tutuşan kadının bu "meşru hale gelirse," düşüncesiyle göstere göstere oğlanı ötelemesi zaten aptallık.

Yalnız Robb, Jon'u meşru yapacağım derken Cat'ten çok daha fazla korku-panik vs beklerdim. 15 sene bundan kork, oğlandan nefret et ve oğlun gelsin bunu desin, sen nispeten hafif tepki ver... Cersei olsa sinir krizi geçirirdi.

(05-04-2026, 12:47 AM) Caspian yazdı:

O diyarda olsam 'normale' bakmam. Bir yada birkaç kafayı kırık karaktere, savaşa ya da hastalığa bakar tüm çocuklarımın ölmesi. Cat, Theon a davrandığı kadar mesafeli olsa yeterdi, ki ondaki tedbirliliği doğru bile çıkmıştı.
Değil, asıl sorun bu konuya biraz fazla saplantılı olması. Kitapta çocuğun annesinin gelip kendisini indirmesinden korkuyordu. Üstelik Ned ile zaten 20 yildir evliydi. Jon Snow nöbete katıldığında bile tam olarak rahatlayamadı. Aslında Lysa ile arasında çok benzerlik var kardeş oldukları belli oluyor.
İnsan bir like falan atar, o kadar mesaimiz var.
(05-04-2026, 06:24 PM) Taha231 yazdı: Değil, asıl sorun bu konuya biraz fazla saplantılı olması. Kitapta çocuğun annesinin gelip kendisini indirmesinden korkuyordu. Üstelik Ned ile zaten 20 yildir evliydi. Jon Snow nöbete katıldığında bile tam olarak rahatlayamadı. Aslında Lysa ile arasında çok benzerlik var kardeş oldukları belli oluyor.

Aslında evet. Son nesil Tully kadınları aşırı paronayak ve delirme eğilimi taşıyor, neden bilmem. Tamamen korkularla-vesveselerle yönlendiriliyor bu kadın. Zeki ama aptal; bazı ihtiyatlı halleri olumlu sonuç verse de çoğunlukla eline yüzüne bulaştırdı. Bknz: Tyrion'u kaçırması.

(05-04-2026, 01:20 PM) The Wolf Pack yazdı: Ya işin özünde Ned için daha kolay. Robert yakın dostu, istese "tamam," der yasayla meşru hale getirilirdi. He kız kardeşinin yahut kendinin fark etmez, Ned böyle bir şeyi "yüzsüzce" yapamazdı karısına karşı, orası ayrı. Bu da zaten Cat'i tavrını daha saçma hale getiriyor.

@Sothoryos Cat açısından bakınca "bebelerimin hakkını gasp edebilir," korkusu ile yanıp tutuşan kadının bu "meşru hale gelirse," düşüncesiyle göstere göstere oğlanı ötelemesi zaten aptallık.

Yalnız Robb, Jon'u meşru yapacağım derken Cat'ten çok daha fazla korku-panik vs beklerdim. 15 sene bundan kork, oğlandan nefret et ve oğlun gelsin bunu desin, sen nispeten hafif tepki ver... Cersei olsa sinir krizi geçirirdi.

Safi olarak hak gaspından ötürü jon'dan nefret ettiğini düşünmüyorum. Ned gibi "onurlu" bir adamın kendisini aldatmış olması, Jon'a her baktığında bunu kendisine hatırlatıyor.

@Sothoryos esasında savaştan sonra çok uçuk kaçık şeyler olmuyor, taaa beş kralın savaşına kadar 15 sene kadar bi ferah dönem var. Bu noktada normal olan zaten bu.
Never forget what you are, for surely the world will not.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konu Yazar Cevaplar Görüntüleme Son Mesaj
Kurt Jon Snow'un Manipülasyonları 👑 The Wolf Pack 2 226 24-04-2026, 04:51 PM
Son Mesaj: 👑 The Wolf Pack
Kurt Jon Snow'un Öfkesi ve Gücü 👑 The Wolf Pack 2 378 01-04-2026, 05:50 PM
Son Mesaj: 👑 The Wolf Pack

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi