Bu kesinlikle kehanette yoktu.

Acemi Yazarlar | Kısa hikaye denemeleriniz, roman-hikaye yazım teknikleri vb. konular hakkında paylaşım yapabilirsiniz.
Taha231 2 Yorum 135 Okunma 0/5 - 0 oy
Konuyu Oyla:
Görsel- Resim 
Bu Kesinlikle Kehanette Yoktu
Not: Bu komedi fanficinin orjinali AO3'de 5 bölüm şeklinde ve İngilizce olarak yazmıştım. Burada paylaşmak için türkçeye çevirdim bir kısım hatalar olabilir.

"Adamlar gecikti," dedi Rhaegar, sesinde hafif bir rahatsızlıkla. "Bunu halledebileceklerinden emin misin?"

"İçiniz rahat olsun, prensim," diye cevap verdi Arthur Dayne kendinden emin bir şekilde. "Bu adamların işlerinde profesyonel oldukları konusunda temin edildim. Leydi Lyanna şafakta godswood’da bekliyor olacak. Aslında, birazdan gelmiş olmaları gerekir."

"Lütfen tekrar düşünün, prensim," diye yalvardı Ashara Dayne, sesi aciliyetle doluydu. "Bu kararınız felaket sonuçlara yol açabilir."

Rhaegar onu tamamen görmezden geldi. Sıradan insanların kehanetin önemini kavramasını beklemek aptallıktı ve o bunu çoktan bırakmıştı. Ashara’nın burada olmasının tek sebebi Ned Stark ile olan bilinen bağlantısıydı. Rhaegar, Lyanna’nın yanında tanıdık bir yüz olursa kendini daha rahat hissedeceğine inanıyordu.

"Prensim, geliyorlar," dedi Oswell Whent, yola doğru işaret ederek. Rhaegar rahatlamış bir nefes verdi. Nihayet, kehaneti gerçekleştirme zamanı gelmişti. Yakında Lyanna ile Isle of Faces’te evlenecekti.

İki binici gruba doğru sabit bir tempoyla yaklaştı, ancak yaklaştıkça Rhaegar’ın yüzü karardı. Lyanna Stark onlarla birlikte değildi.

"İstediğin şeyi getirdik, Targaryen," dedi ikilinin başındaki iri adam. Atından indi ve atına bağlı büyük bir çuvalı çözerek Rhaegar’ın ayaklarının dibine bir gürültüyle bıraktı. "Şunu söylemeliyim ki, zevklerin... tuhaf."

Rhaegar şok içinde çuvala baktı. "Bu da ne lan?" diye öfkeyle sordu. "Neden çuvalın içinde?"

"Sen hedefin gönüllü geleceğini söylemiştin," dedi iri adam omuz silkerek. "Ama direndi. Biz de bayıltıp çuvala koyduk ki kimse görmesin."

Rhaegar’ın kafası daha da karıştı. Lyanna mı direnmişti? Bu hiç mantıklı değildi. Her şeyin nasıl olacağını biliyordu. Gelmek istemeseydi, şafakta godswood’a gitmeyi planlamazdı.

Etrafındaki şövalyeler huzursuz bakışlar attılar. Rhaegar onlara Lyanna’nın gönüllü geleceğini söylemişti. Yalan mı söylemişti? Prensleri gerçekten kehanet takıntılı bir deli miydi?

"Bu… bu imkansız," diye kekeledi Rhaegar. "Bir yanlış anlaşılma olmalı."

"Prensim, size sadakat yemini ettim," dedi Oswell Whent kararlı bir şekilde, "ama bir kadını isteği dışında kaçırmanıza yardım etmeyeceğim."

"Sözlerine dikkat et, Oswell! Tutmamız gereken yeminler var," diye uyardı Arthur.

"Evet, yeminlerim var," diye sertçe karşılık verdi Oswell. "Bir şövalye olarak kadınları ve çocukları koruyacağıma yemin ettim. Ama her gece Aerys’in kraliçeye tecavüz etmesini izledim, bekledim—umarak—senin farklı olacağını. Ve şimdi bu mu?" Çuvalı işaret etti. "Artık dayanamıyorum. Bir başka deliye hizmet etmeyi reddediyorum."

"Sen…" Arthur’un eli kılıcına gitti, çekmeye hazırdı, ama Ashara araya girerek gerilimi böldü.

"Dur!" diye bağırdı. "Bu…" Tereddüt etti, çuvala bakarak. "Bu bedeni tanıyorum."

Herkes şaşkınlıkla Ashara’ya döndü, ama o kimseye aldırmadı. Çuvalın yanına diz çöktü, kemerinden bir bıçak çıkarıp dikkatlice kesti.
İçerideki manzara herkesi sessizliğe gömdü. Çuvaldaki baygın kişi Lyanna Stark değildi. Tamamen başka biriydi.

Eddard Stark.

"Bu ne lan şimdi?" diye kükredi Arthur, iri adama dönerek. "Sana Lyanna Stark’ı getirmeni söylemiştim!"

"Bize isim vermedin, aptal," diye karşılık verdi iri adam savunmacı bir şekilde. "Sadece hedefin godswood’da olacağını, siyah saçlı ve gri gözlü olduğunu söyledin. Cinsiyet belirtmedin."

"Yedi cehennem, Arthur," diye lanet okudu Ashara kardeşine. "Nasıl bu kadar aptal olabilirsin? Ned her gün şafakta godswood’da dua eder!"

"Ben... bilemezdim," diye kekeledi Arthur. "Kaçırmadan önce dedikodu çıkmasın diye mümkün olduğunca az bilgi verdim."

"Hataların bizi ilgilendirmez dostum," dedi iri adam umursamazca. "Şimdi ücretimizin geri kalanını öde."

Tartışma sürerken yerdeki adam kıpırdandı. Yavaşça gözlerini açtı ve etrafına baktı. "Ashara? Prens Rhaegar? Arthur?" diye sordu sersemlemiş bir halde. "Ne oluyor?"

Rhaegar donup kaldı, zihni hızla çalışıyordu. Şu ana kadar Riverrun’daki misafirler Ned Stark’ın yokluğunu fark etmiş olmalıydı. Onu serbest bırakırsa, gördüğü her şeyi ailesine anlatacak ve eşi benzeri görülmemiş bir skandal çıkacaktı.

Veliaht prens olarak bir kızı kaçırmak bir şeydi, ama bir erkeği kaçırmak? Tüm Westeros Rhaegar’ın eşcinsel olduğuna inanmaya başlardı. Jon Connington bunu öğrenirse Maegor Kulesinden kendini atabilirdi.

Ama onu öldürmek bir seçenek değildi. Lyanna ve Ashara onu asla affetmezdi.

Gergin sessizliği sonunda Arthur Dayne bozdu. "Sen… Harrenhal’da kız kardeşime saygısızlık ettin," dedi suçlayıcı bir sesle.

"Yanılıyorsunuz, ser," dedi Eddard Stark hızlıca. "Ashara ile Harrenhal’da… yakın olduğumuz doğru, ama onuruma yemin ederim ki ona evlenme teklif ettim. Babamın onayını alıp nişanımızı ilan etmeyi planlıyordum."

Ashara’nın yüzü utançtan kızarırken, Rhaegar fırsatı değerlendirdi. "Sorun şu ki, babanızın bu evliliği onaylayacağından şüpheliyiz, Lord Eddard," dedi. "Sizinle Cersei Lannister arasında bir nişan ayarlamaya çalıştığını biliyor muydunuz?" Bu yalan değildi—Varys ona bunu söylemişti. Rhaegar’ın söylemediği şey ise Tywin Lannister’ın teklifi çoktan reddetmiş olduğuydu.

"Bunun hakkında hiçbir fikrim yoktu," diye itiraf etti Ned, Ashara’ya dönerek. "Yemin ederim, seni kandırmaya çalışmıyordum."

"Sana inanıyoruz, Lord Eddard," dedi Rhaegar. "Ama Arthur en yakın dostum ve kız kardeşinin terk edilmesine izin veremem. Seni buraya onunla evlenmen için getirdik."

Eddard, Rhaegar’a inanamaz gözlerle baktı. "Bu… bu doğru mu?"

"Elbette," diye araya girdi Arthur. "Isle of Faces’e bir tekneyle gideceğiz ve bir rahip eşliğinde evleneceksiniz."

Rhaegar derin bir iç çekti. Tüm bu hazırlıklar Lyanna ve kendisi içindi, ama kader başkaları içinmiş gibi görünüyordu.

"Ashara, bu evliliği istiyor musun?" diye sordu Ned nazikçe. "Seni hiçbir şeye zorlamayacağım."

"Evet, Ned. Evet," dedi Ashara, gözleri yaşlarla dolarak. "Daha fazla istediğim birşey yok."

Daha fazla vakit kaybetmeden, Rhaegar, Arthur ve Oswell tekneyi hazırladı. Planları mümkün olan her şekilde ters gitmişti.

Şimdi ise tamamen farklı bir çifti evlendirmek için yola çıkıyorlardı.
İnsan bir like falan atar, o kadar mesaimiz var.
1
1
Yani tamamen dürüst bir eleştiri yazmam gerekirse kitap karakterleriyle uyumlu kişilikleri ve eylemleri yok. Betimleme çoğaltılmalı ve "lan bu ne" gibi konuşmalar, kesinlikle evrenin tarzına aykırı. Dil Çıkarma

Amaaa neticede bu senin hikayen, istediğin gibi yazabilirsin ama dediğim şeylere dikkat edersen daha okunası olur. Daha çok sevilir.  Göz Kırp
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
Eline sağlık farklı ve eğlenceli olmuş
Targaryen
Fire and Blood

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi