Tanrılar Havaya Sikke Atmaz - Targaryenler Aslında Deli Değil Mi?

Hisar Konseyi | Serinin geneli hakkında KURAM paylaşımlarını buradan yapabilirsiniz (DİZİ kuramlarına ve DİZİ-KİTAP karışımı kuramlara izin yoktur. Üstatlar bundan hoşlanmıyor).
Valvein12 12 Yorum 1230 Okunma 0/5 - 0 oy
Konuyu Oyla:
Alıntı: @Valvein12 Dediğine hem katılıyorum, hem katılmıyorum. Şöyle ki detaylıca incelenen vakalardan neredeyse hiçbirisi dur yere değil, baya baya ağır tramvalar ve kanlı iç savaşlar sonucu deliren çocuklar ya da narsist ebeveynler tarafından büyütülen çocuklar. En basitinden Lannisterlar'ın son kuşağına baksak bile "evrenin içinde yaşayan nehir topraklı" bir köylünün gözünden hepsini şeytani deliler olarak değerlendirebiliriz. İstatistiğin genel sıkıntısı bu biraz, nereye çekersek oraya gider. 300 yıllık tarihte çok fazla deli vakası var, öncesinde olduğuyla ilgili en ufak bilgimiz dahi yok. Lannisterlar için son 25 yılda 5-6 "deliliğe-şeytanlığa" yorulabilecek vaka var, spektrumu genişletirsek binlerce yıllık tarihte küçücük kalıyorlar ama. Aynı durum dediğim gibi bence Targaryenlerde de geçerli. 300 yıllık delilik serüveni, 300 yıllık taht. Daha öncesinde taht yok, daha öncesinde deli yok. Tahta geçmemiş Blackfyrelar ensest evlilikler yapmalarına rağmen aralarında yüz yıllık tarih boyunca deli yok. Nedeni bence "entrikalarla" zehirlenecekleri, tramvalar ve doğrudan ölüm riski altında yaşayacakları bir taht gölgesi olmaması.

Tamam da zaten psikolojik rahatsızların hiçbiri durduk yere baş vermez; hepsini ortaya çıkartan bir kırılma anı olur. 2. Aerys için bu esir düştüğü zamandı. 3. Viserys için bu yaşadığı zorlu hayatın, itilmenin, kakılmanın getirisiydi... Benim kuzenlerden biri Aerys gibi şizofren, kırılma anı yaşanmadan önce bu sorunu yoktu ama yine de ufak işaretleri vardı.

Öncesinde taht yok, delilik yok kısmından çok emin olamıyoruz aslında çünkü Martin, Fatih sonrasına ağırlık vermiş anlatımlarında; öncesinde hanenin içinde başka hangi deliler vardı muamma... yahut diğer ejderha lordu hanelerinin içinde Valyria'da. Yazmamış çünkü.

Blackfyre Hanesinde ensest evlilik yok, hepsi dışarıdan kadınlarla evlendi yahut hiç evlenmedi. Daemon'ın ebeveynleri bile kuzen, o şekilde yakın bir akrabalık yok. Bir tek Daemon'ın en büyük kızını üvey kardeşiyle evlendirme sözü vardı ama sonucu muamma... Acıçelik'in evlendiği veya çocuğu olduğuna dair bilgi yok. Buna rağmen Daemon II'ye Rüyacılık miras kaldığı gibi bariz ki Maelys'e de delilik miras kalmış. Herife Canavar Maelys deniyor, normal biri mi sence? Büyük Kahkaha 

Deliliğin "tanımını modern psikolojiye göre sınırlandırmazsan," hanede görünmediğini söyleyemeyiz Dans öncesinde. Maegor, zalimliği ile bilinen biriydi; özellikle kafaya yediği darbeden sonra iyice cozutmuştu. Ayrıca Helaena da çok normal değildi, bilhassa oğlunun öldürülmesine tanık olduktan sonra.
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
targaryenler insan ejder melezi, deli bireylerin istatistik yüksekliği şaşırtıcı değil. onların genetiğinde de ejderlerin genetiğinde de targaryen kanı var. bu sadece bi warg ya da telepatik kontrol, ya da nekromansi falan değil. genetik olarak kanıtlar var elimizde. bazı bireylerde ejder genetiği baskın, bazılarında insan. bu da insan beyninden daha farklı bi beyin fonksiyonuna ve düşünce yapısına kapı aralıyor. bir kediyi fare avladığı için suçlaymayız, ben targaryenleri sevmiyorum, diyar onlarsız daha güzel, ama deli olmalarını anlayışla karşılıyorum, çünkü farklı bi genetik melez türden bahsediyoruz. onlar tanrı falan demiyorum, üstün de demiyorum, farklılar ve güç ellerindeyken bunu acımasızca kullandılar.
(31-03-2026, 01:03 AM) The Sworn Sword yazdı: targaryenler insan ejder melezi, deli bireylerin istatistik yüksekliği şaşırtıcı değil. onların genetiğinde de ejderlerin genetiğinde de targaryen kanı var. bu sadece bi warg ya da telepatik kontrol, ya da nekromansi falan değil. genetik olarak kanıtlar var elimizde. bazı bireylerde ejder genetiği baskın, bazılarında insan. bu da insan beyninden daha farklı bi beyin fonksiyonuna ve düşünce yapısına kapı aralıyor. bir kediyi fare avladığı için suçlaymayız, ben targaryenleri sevmiyorum, diyar onlarsız daha güzel, ama deli olmalarını anlayışla karşılıyorum, çünkü farklı bi genetik melez türden bahsediyoruz. onlar tanrı falan demiyorum, üstün de demiyorum, farklılar ve güç ellerindeyken bunu acımasızca kullandılar.

Ben seviyorum ya tüm o ejderha falan meselesini ama evet, delilik sevmesen bile mazur göreceğin bir şey çünkü aile bu özelliği normal yollardan da elde etmemiş, yapay aslında... deneyler-büyülerle olmuş diğer 40 hane gibi.
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi