Ejderhaların dansını hangi taraf kazandı?
Siyahlar
33.33%
1
Yeşiller
66.67%
2
3
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

Ejderhaların dansını gerçekten kim kazandı?

Ateş ve Kan | Targaryen Tarihini anlatan kitapların konuşulduğu yer.
Taha231 5 Yorum 505 Okunma 0/5 - 0 oy
Konuyu Oyla:
Not: HOTD'nin sonuyla ilgili sert spoiler içerir... Sanırım? Yada içermez, bilmiyorum. Dizinin kitaptan oldukça farkli bir yol izledigi bariz dürüst olmak gerekirse finalde Daemonun tahta oturduğunu görsem şaşırmazdım. Her neyse bu yazı kitapla ilgili spoiler içerir.

Ejderhaların dansının sonunda Yeşiller soyundan gelenler yok oldu ve taht Rhaenyran'ın torunlarına geçti.

Savaş sonunda "Kadınlar Demir tahta oturamaz." şeklindeki Yeşilci misyonu doğrulanmış ve kadınların yönetimi bir daha asla söz konusu olmamıştır. Zafer kazanan siyah lordlar (Bunların çoğu Riverland lordlarıdır.) bu zaferden hiçbir kazanç elde edememiş, hatta yakılıp yağmalanmış topraklarla baş başa kalmışlardır; oysa yeşil lordlar, konsey aracılığıyla, ülkeyi uzun süre ve ezici bir üstünlükle yönetmişlerdir. Velaryonlar servetlerinin ve siyasi etkilerinin büyük çoğunluğunu kaybederken, Hightowerler hiçbir kalıcı zarara maruz kalmamıştır. Westerosun en büyük hanelerinden biri olarak yaşamaya devam etmişlerdir.

Rhaenyra, kendi soyundan gelenler tarafından hiçbir zaman kraliçe olarak kabul edilmedi sadece prenses olarak yazıldı, zaten kitapta sürekli prenses olarak hitap edilir. 2. Aegon ise tarihte meşru kral olarak yazılmıştır.

Özetle, Siyahların soyu monarşiye dönüşürken, Yeşillerin ideolojisi statüko haline geldi. Siyahlarla ittifak kuran soylular savaşı kazandı ancak ağır kayıplar verdi. Yeşiller ise yenilgilerine rağmen toprakları yağmalanmadı veya haklarından hiçbirini kaybetmedi; savaştan asker kayiplari dışında yara almadan çıktılar.

Tüm bu sonuçları göz önünde bulundurarak, Ejderhaların Dansı'nı hangi taraf kazandı?
İnsan bir like falan atar, o kadar mesaimiz var.
Bu aslında hangi açıdan baktığına göre değişkenlik gösterebilir ama burada savaşın ne ve kim için verildiğine bakmamız gerektiğini düşünüyorum.

Kimi kişi "soy, Rhae'den devam etti, o kazandı," şeklinde yorum yapıyor ama savaş, tahta Rhae mi Aegon mu geçecek diye başladı, hangisinin soyu tahta geçer, devam eder diye değil. Günün sonunda Rheanyra öldü, taht Aegon'da kaldı ve tarihte de Viserys sonrası tahta geçen kişi olarak onun ismi yazıldı. Bu sebeple zafer Yeşillerden yanadır ama bana soracak olursanız Targaryen Hanesi tamamen kaybetti; sonun başlangıcı oldu.

Bu arada genelde Rhae'nin soyu olarak görülse de şahsen Martin'in daha çok Daemon'ın soyu olarak gördüğünü tahmin ediyorum çünkü en sevdiği Targaryen o. Yani Rhaeci olsaydı Stronglardan birini gümüş yapar, tahta onu oturturdu. Daemoncı herif, onun oğulları geçti haliyle. Dil Çıkarma
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
Burada dansın kimin kazandığına yada kaybettiğine göre değişir bence
Öncelikle Savaşı Aegon 2 ve Rhaenyra arasında baz alırsak savaşı hiç şüphesiz aegon 2 yani yeşiller kazanmış diyebiliriz.ama genel portreye bakarsak aegon 2 ve onun soyu bitti.ama Rhaenyra soyu 1.5 asıra yakın belkide daha fazla demir tahtı yönetmeye devam ettiler ve hala onların soyundan gelen targ mensupları var.yani olaylara hani açıdan ve neye göre bakmamız gerek diye düşünüyorum
Savaşı Rhaenyra Ve Aegon 2 arasında görüyorsak:Kazanan hiç şüphesiz yeşiller
Ama genel sonuca bakarsak:Siyahlar kazanmış oluyor.
(27-03-2026, 03:49 PM) Rand al thor yazdı: Burada dansın kimin kazandığına yada kaybettiğine göre değişir bence
Öncelikle Savaşı Aegon 2 ve Rhaenyra arasında baz alırsak savaşı hiç şüphesiz aegon 2 yani yeşiller kazanmış diyebiliriz.ama genel portreye bakarsak aegon 2 ve onun soyu bitti.ama Rhaenyra soyu 1.5 asıra yakın belkide daha fazla demir tahtı yönetmeye devam ettiler ve hala onların soyundan gelen targ mensupları var.yani olaylara hani açıdan ve neye göre bakmamız gerek diye düşünüyorum
Savaşı Rhaenyra Ve Aegon 2 arasında görüyorsak:Kazanan hiç şüphesiz yeşiller
Ama genel sonuca bakarsak:Siyahlar kazanmış oluyor.

İşin özünde savaşın, Aegon mı Rhae mi tahta oturacak şeklinde başladığı düşünülürse net sonuç Yeşillerden yana... ama bana göre tüm hane kaybetmiş durumda tabii. Dil Çıkarma
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
Savaşın kazananı: Yeşiller
Savaşın kaybedeni: Targaryen Hanesi
Stannis Arma
Ours is the Fury
Birazcık orta yolcu bir cevap ama Rhaenyra-Aegon savaşını Aegon'un, Yeşil ve Siyahlar'ın veraset savaşını Siyahlar'ın kazandığını düşünüyorum. Nihayetinde savaş bittiğinde hükmü verip kılıcı sallayanlar Siyahçı(sonrasında Yeşilcilerden Unwin Peake de var), başını kaybedenler Yeşilciler oldu.

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi