Jon Snow'un Manipülasyonları

Buz ve Ateşin Şarkısı | Buz ve Ateşin Şarkısı kitapları ile ilgili GENEL konular, burada tartışılacak. Belirli bir kitapta geçen konular ise ilgili kitap isminin olduğu alt forumda tartışılır.
The Wolf Pack 2 Yorum 232 Okunma 0/5 - 0 oy
Konuyu Oyla:
Evet, burada "Manipülasyon Nedir" sorusuna kişinin verdiği cevap da önemli. Ben şahsen bu kavramı "nötr" görüyorum. Kişisel çıkar uğruna yapılıyorsa senin dediğin gibi LF gibi karakterler akla gelir ve bariz ki olumsuz bir eylem olur ama kişisel çıkar yoksa da olumludur.

Ben en çok Jon'un Gilly konusunda Stannis'i yönlendirme örneğini seviyorum; çok bariz bir şekilde Stannis'in çizgilerini, zaaflarını vs kullanarak -yalan da katarak içine- onu yönlendirip, istediğini elde ediyor ama istediği, kişisel çıkar için değil masum bir bebeği kurtarmak için olduğundan kötü değil. Diğer yandan aynı amaçla Gilly'i soktuğu durum; onun üstünde üç aşamayı da kullanıp, en sonunda tehdit etmesi öldürmekle bebeğini, o da benzer bir durum.

Kişisel fikrim genel anlamda insanlar olarak kavramlara salt olumlu-olumsuz anlamlar yüklüyoruz ve bu yanlış. Bazen onun iyi-kötü olmasına sebep niyetle yapılan eylemdir... Duygular da benzer; şiddet aslında sanılanın aksine nötr bir kavram içimizde var. Kontrol altında tutarsan şiddeti, masumları korumak gibi bir kalkana dönüştürürsün ama tersi durumunda da işte zalim olursun. Tabii konuyu dağıtmayım ben. lsndsldnasd

LF dışında bak Varys de maniplasyon yapan biri ve GRRM'e göre o iyilerdenmiş (oyuncusuna öyle demiş, o açıklamıştı): adam, bu durumda iddia ettiği gibi halkın iyiliğini düşünen, dizide Dany'e atfedilen çarkı kırma işini asıl yapan kişi... Tyrion dahil herkesi maniple ediyor adam ama hepsi de iyi bir amaç uğruna, kişisel hırsları için değil LF gibi.
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."

Bu Konudaki Yorumlar
Jon Snow'un Manipülasyonları - Yazar: The Wolf Pack - 23-04-2026, 11:35 AM
RE: Jon Snow'un Manipülasyonları - Yazar: Caspian - 23-04-2026, 11:40 PM
RE: Jon Snow'un Manipülasyonları - Yazar: The Wolf Pack - 24-04-2026, 04:51 PM

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konu Yazar Cevaplar Görüntüleme Son Mesaj
Kurt Cat'in Jon Snow'a davranışı saçma mı? 👑 The Wolf Pack 15 1,289 07-04-2026, 07:29 AM
Son Mesaj: Caspian
Kurt Jon Snow'un Öfkesi ve Gücü 👑 The Wolf Pack 2 380 01-04-2026, 05:50 PM
Son Mesaj: 👑 The Wolf Pack

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi