Westeros’un Gizli Kodları 2 : Tarihsel Paralellikler

Hisar | Buz ve Ateşin Şarkısı evreni hakkında arşivlik bilgi paylaşımlarını burada yapabilirsiniz. Alt bölümlerde yer almayan konular hakkında ana bölümde(hisar) başlıklar açabilirsiniz.
Aenar Targaryen 8 Yorum 389 Okunma 0/5 - 0 oy
Konuyu Oyla:
(10-04-2026, 02:50 PM) The Wolf Pack yazdı: Çok güzel bir yazı, teşekkür ederim. Bazılarını biliyordum ama misal Odo gibi karakterleri bilmiyordum. Kalemine sağlık. Gülümse 

Evet, Martin zaten Stannis'in Tiberius'dan esinlediğini açıklamıştı. Brienne öyle ölürse çok trajik olur ya, ben onun KM olarak hayatına devam edebileceği görüşündeyim, dedesi Dunk gibi ilerliyor onun hayatı kanımca. 

Alıntı:Yolların İnşası: Augustus, "Tüm yollar Roma'ya çıkar" sözünün mimarıydı ve imparatorluğun her yerine devasa bir yol ağı kurdurmuştu. Jaehaerys de Westeros’un yedi krallığını birbirine bağlayan Kralyolu ve diğer büyük ana yolların inşasını başlatmıştır.

Bu kısımda minnak bir itirazım var. Tüm Yollar Roma'ya Çıkar, sözünün doğu Roma vs ile ilgisi yoktur. İstanbul ile ilgisi var, bildiğimiz yol da değil dünyanın merkezi olması anlamında kullanılır.

Düzeltmeniz için teşekkür ederim tekrar düzenledim orayı  Gülümse
Targaryen
Fire and Blood
1

Bu Konudaki Yorumlar
RE: Westeros’un Gizli Kodları 2 : Tarihsel Paralellikler - Yazar: Aenar Targaryen - 10-04-2026, 02:55 PM

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konu Yazar Cevaplar Görüntüleme Son Mesaj
  Westeros’un Gizli Kodları: Tarihsel ve Coğrafi Bir Analiz Rehberi Aenar Targaryen 5 311 07-04-2026, 12:07 AM
Son Mesaj: Aenar Targaryen

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi