07-04-2026, 11:00 PM
(Son Düzenleme: 07-04-2026, 11:04 PM, Düzenleyen: Aenar Targaryen. Edited 1 time in total.)
(07-04-2026, 10:47 PM) Serrollygc yazdı: Hocam güzel bir yazı fakat 7.henry ne jon ne de Daenerys 7.henry 'nin asoiaf eşdeğeri genç griff özellikle genç griffi Blackfyre olarak kabul edersek 7.henryi kitaba aynen geçirmiş gibi benziyor
Hocam, şimdi Martin bu karakterleri direkt alıp kullanmamış zaten; gördüğün üzere bir karışım durumu var. Ha, sen diyorsan ki 'Bence Henry Tudor fAegon’dur', eyvallah; benlik sıkıntı yok. Fakat tarihte şöyle bir kişilik daha var ki ben onun fAegon’a daha çok uygun olduğunu düşünüyorum. Yazı haddinden uzun olduğu için eklememiştim şimdi sen sorunca ekledim; bir 'Perkin Warbeck' vakası var.
Kimdir bu adam? Yazdıklarımı hatırlarsan; Güller Savaşı sırasında iki küçük prens (V. Edward ve kardeşi Richard), amcaları III. Richard tarafından Londra Kulesi'ne hapsedilmiş ve bir daha onlardan haber alınamamıştı. Herkes onların öldürüldüğünü varsayıyordu. Warbeck, kendisinin kayıp Richard olduğunu iddia etti. Dediğine göre; kardeşi öldürülmüştü fakat ona acımışlar, yurt dışına kaçırmışlardı. Bu noktada Warbeck; hâlihazırda İngiltere’ye düşman olan Fransa ve İskoçya’nın piyonu hâline geldi. Bu ülkeler onu meşru kral olarak tanıdı. İngiltere’ye üç kere saldırdı, üçünde de başarısız oldu; en son teslim oldu. İdamından önce aslında Tournai’li bir köylü olduğunu itiraf etti."
Peki sen neden 7. Henry'nin fAegon olduğunu düşündün?
Fire and Blood