06-04-2026, 05:54 AM
(05-04-2026, 07:31 PM) Whan gölü canavarı yazdı: Ben kesinlikle Ned Stark ile bir ilişkisi olduğuna inanıyorum. Çünkü Kılıçların Fırtınası kitabının 44. ya da 45. Bran bölümünde Reed çocuklarından erkek olanı, Harrenhal turnuvası ile ilgili bir hikâye anlatır. Orada dört Stark çocuğundan bahsederken onları “Cesur Kurt”, “Küçük Kurt” ve “Sessiz Kurt” diye adlandırır. Menekşeli bir kızın Sessiz Kurt ile dansını detaylıca anlatır. Hatta Jojen Reed, Bran’a “Baban sana bu hikâyeyi anlatmadı mı?” diye soru sorar.
Cesur Kurt = Brandon Stark
Sessiz Kurt = Ned Stark
Küçük Kurt = Benjen Stark
Ashara Dayne’den bahsederken ise “yıldızlı” bir şeyden söz ediyordu. Bence Ashara Dayne’in intihar sebeplerinden biri de bu aşktı. Aşık olduğu adam hem başkasıyla evleniyor hem de abisinin katili oluyordu. Üstüne Ned Stark’ın aşırı gururu da eklenince durum iyice çekilmez bir hâl alıyor ve Ashara’nın intihar etmesine yol açıyor diye düşünüyorum.
Game of Thrones kitabında ise Catelyn’in POV bölümünde, Jon’un annesinin Dayne kızı olabileceğini ima eden bir soru sorulunca Ned’in ilk kez bu kadar sinirlendiği söyleniyor. Catelyn ile olan evliliklerinde ise Catelyn, ilk gecelerinde Ned’in sadece görevini yerine getirdiğini ve kendisinde hiçbir şehvet hissetmediğini anlatır. Bu da Ned’in bir sevgilisi olduğunu otomatik olarak düşündürüyor.
Savaşlardan yeni çıkmış, tüm ailesi -oldukça acı bir şekilde- öldürülmüş, abisinin müstakbel eşi ile evlendirilmiş, hiç hesapta yokken lord stark olmuş, henüz net değil ama muhtemeldir ki kız kardeşinin oğlunu kendi oğlu diye evine getirmiş.
Martin bu kadar detaylı düşündü mü bilmiyorum ama herifin yaşadıklarından sonra sadece görev bilinci ile hareket etmesi de doğal geliyor.
Never forget what you are, for surely the world will not.