29-03-2026, 11:45 PM
(29-03-2026, 07:50 PM) Aenar Targaryen yazdı: Makerys dediğiniz kim? Öyle bir karakter hatırlamıyorum, ben mi gözden kaçırdım acaba?
Dediğiniz şeye gelecek olursak: Targaryenlerin Yedi Krallık'ı tek bir merkezden yönetebilmesinin sebeplerinden biri de diğer halklardan farklı olmalarıdır. Düşünsenize; başınızda tanrılara daha yakın duran bir kral var... Eğer sizin dediğiniz gibi soy Baelor’dan ilerleseydi, hanedanın içinde yine 'delilikle mimlenmiş' veya yaratılış itibarıyla kötü olan üyeler olabilirdi; sonuçta iyi adamların oğulları da iyi olacak diye bir kural yok.
Targaryenlerin ve diyar halkının dış görünüşü arasında bir fark kalmasaydı, bence isyanlar yine devam ederdi. Sonuçta artık tahta geçebilmenin sembollerinden birisi Valyria görünümüne sahip olmak (Daemon Blackfyre örneğindeki gibi.Hatta Robert bile tahta çıkarken valyira kanına dayanarak hak iddia etmişti). Bir de şöyle bir nokta var: Valyria kanının evrenden tamamen yok olması bence çok üzücü olurdu; çünkü bu kan, evrene en çok renk katan unsurlardan birisidir."
Hocam size bildirim geldi mi bu etiketlemede?
Never forget what you are, for surely the world will not.