• Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Westeros’un Gizli Kodları: Tarihsel ve Coğrafi Bir Analiz Rehberi
(28-03-2026, 10:09 PM) The Wolf Pack yazdı: Gerçekten hoş bir yazı olmuş, teşekkür ederim. Sadece kendi açımdan bir iki itirazım var.

Valyria için Mısır-Roma demek daha doğru çünkü aile içi evlilik gibi olayları Martin oradan aldı. Bir de Westeros'a gelen Andalların, Saksonlardan ziyade Normanlar olduğunu düşünüyorum çünkü şövalyelik vb kurumlar Normanlar tarafından geliyor, Saksonlar değil.

Rica ederim, iki itirazınızda da haklısınız. Kardeş evlilikleri kesinlikle Mısırlılardan alınmıştır; Valyrialılar hakkında yazarken bu tamamen aklımdan çıkmıştı. Saksonların şövalyeliği getirmesi konusunda ise yanlış bir okuma yapmışım; Saksonlar ile gelen şey, 'knight' kelimesinin kökü olan 'cniht' imiş. Yazıda o noktayı düzelteceğim.

Ayrıca, 'Andallar şu kavimdir' demek zor; Martin, İngiltere'ye gelen diğer kavimlerle birleştirip Andalları oluşturmuş. Bu yazının ikinci partını yazıyorum; orada daha çok tarihe odaklanacağım. Normanlardan orada bahsetmek istemiştim.
Targaryen
Fire and Blood

Bu Konudaki Yorumlar
RE: Westeros’un Gizli Kodları: Tarihsel ve Coğrafi Bir Analiz Rehberi - Yazar: Aenar Targaryen - 29-03-2026, 12:11 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi