Çünkü isyanın sürükleyicisi Robert Baratheon'du. Bunu, kardeşi Stannis'in ağzından şöyle dinliyoruz:
Savaştığı lordlar bile daha sonra Robert için canlarını veriyordu. Doğuştan bir lider ve yaşayan bir savaş tanrısıydı, bu sayede insanları kendi sancağı altında birleştirdi. Targaryen soyundan geliyor oluşuyla da taht üzerindeki hakkı herkesten fazlaydı. İsyanı başlatan kendisi olmasa bile sonunda kral olan oydu ve hep en kilit noktalarda başrol o olduğu için isyan da onun ismiyle anıldı.
Alıntı:"Ağabeyimin sadakat uyandırmak gibi bir yeteneği vardı. Düşmanlarının kalbinde bile. Yaz Kalesi’nde aynı gün içinde üç mücadele kazandı ve Lord Grandison’la Lord Cafferen’i tutsak olarak Fırtına Burnu’na getirdi. Onların sancaklarını zafer yadigârı olarak salona astı. Cafferen’in beyaz karacaları kanla lekelenmişti ve Grandison’ın uyuyan aslanı neredeyse ikiye bölünmüştü. Buna rağmen, adamlar bütün bir gece o sancakların altında oturdular, Robert’la birlikte içki içip yemek yediler. Robert onları ava bile götürdü. Avluda hep birlikte balta fırlattıklarını gördüğümde, ‘Bu adamların niyeti seni yakılmak üzere Aerys’e götürmek,’ dedim ağabeyime. ‘Onların eline balta vermemelisin.’ Robert sadece güldü. Ben olsam Grandison ve Cafferen’i zindana atardım ama Robert onları dosta dönüştürdü. Lord Cafferen, Ashford Kalesi’nde öldü; Robert için savaşırken Randyll Tarly tarafından kesildi. Lord Grandison, Üç Dişli Mızrak’ta yaralandı ve bir yıl sonra hayatını kaybetti."
Kılıçların Fırtınası - Davos IV
Savaştığı lordlar bile daha sonra Robert için canlarını veriyordu. Doğuştan bir lider ve yaşayan bir savaş tanrısıydı, bu sayede insanları kendi sancağı altında birleştirdi. Targaryen soyundan geliyor oluşuyla da taht üzerindeki hakkı herkesten fazlaydı. İsyanı başlatan kendisi olmasa bile sonunda kral olan oydu ve hep en kilit noktalarda başrol o olduğu için isyan da onun ismiyle anıldı.

Ours is the Fury