Kış Rüzgârlarında Kimler Ölecek? (POV Karakteri)

The Wolf Pack 11 Yorum 1350 Okunma 0/5 - 0 oy
Konuyu Oyla:
Kış Gülü  
Selamlar,

Martin'in yeni kitabın daha karanlık olacağı ve ölümler olacağını söylediğini biliyoruz. Bununla beraber geçmiş söyleşilerinde (5. kitabın yayımlanmasından önce) POV sayısı ile ilgili şöyle açıklamaları da var.

Alıntı:(Hikayeye) Farklı bir bir bakış açısı vermek istediğinde veya bir karakterin hikayesinin anlatılması gerektiğinde (Stannis gibi) GRRM, yeni bir POV karakteri yazıyor; POV karakterleri belli bir üst sınıra ulaştığında da odağı daraltmak için öldürebiliyor(Böylece yeni POV karakterleri için de yer açılmış oluyor). Çok fazla POV karakteri olduğu için onu 9’a düşürmesi gerektiğini söyledi. Bazılarını belki öldürmeden bırakabileceğini ama bu konudan emin olmadığı görülmüş. Gregor gibi karakterlerin asla POV’u olmayacak çünkü karakter, kınanması gereken şeyler yaparken bile okuyucunun sempati duyulabileceği tarafları olması gerekiyor.

...
Ejderhaların Dansı’nda yeni bir POV karakteri göreceğimizi söylemiş ama kim olduğunu ifade etmemiş (Melisandre) ama bu eklenecek son yeni POV karakteriymiş ve bundan sonra da POV listesini azaltmaya niyetli ki önceki yıllarda da bir sürü POV karakterini öldüreceğini ifade etmişti.

5. kitapta (Quentyn dışında) ölen POV karakteri var diyemeyiz. Dorne Prensi dışında kayda değer tek ölüm Kevan Lannister ama o da POV karakteri değil(Jon da var fakat o geri dönecek). Son kitapta da tüm büyük beşli bir araya toplanacak... 

Yani Martin'in dört bir yana dağıttığı karakterleri bir araya topladığı kitap olacak 7. kitap. Bu sebeple -bence- 7. kitaba kadar bütün yükü azaltması ve 7. kitapta "atıl" vaziyete düşecek pov karakterlerinden (öldürerek yahut hikaye dışına çıkartarak) kurtulması gerekiyor. Sırf 6. kitapta Essos ayağında bile ayak üstü 4 POV karakteri var ve doğal olarak aynı mekanda ve aynı olayları 30 kişinin gözünden anlatmanın anlamı yoktur. Bu şekilde bir seri okudum geçmişte ve inanın bana gram zevk vermiyor, anlamsız geliyor POV olarak anlatılması hikayenin.

Haliyle 6. kitapta bir sürü ölüm veya hikaye dışına çıkartılan ya da belki de POV sahnesi yazması bırakılan karakterlerimiz olacak. Üstüne vurguluyorum, illa ölmesi gerekmiyor, Martin öldürmeden de bırakabileceğini söyledi...

Bu sebeple ölecek veya bırakılacak karakterler, sizce kimler olur? Gerekçe de yazarsanız iyi olabilir Soru2 

Kuzey tarafında Stannis sahnesini anlatan Theon ve Asha var. Jon tarafını anlatan Melisandre olacak. Davos, Rickon için kullanılacak. Stannis ve Rickon sahnesi ve de Jon'un dirilişi bittiği zaman bu karakterlerin hepsi "kuzey hikayesi" için fazlalık olacaktır. En önemlisi de daha yolda gelen Arya, Bran ve Sansa olacak. Yani 5 Stark çocuğunun POV'u varken bir de bunlar fazladır. Ben Martin'in hiçbir Stark POV'undan vazgeçeceğini sanmam, karakterleri öldürmeyecek de 7. kitaba kadar (bu onaylı en azından büyük beşliye dokunmayacağı; Jon, Arya, Bran, Dany, Tyrion).

Bu sebeple çok emin olmamakla beraber Davos POVunu öldürerek ya da yazmayı bırakarak gönderir hikayeden. Çok fazla Greyjoy da var. Theon 6. kitapta ölmez ( 7. kitabı görür bence). Sanırım Greyjoylar hala lazım olacak bir süre; en azından Asha ve Theon, Euron'u alt etmek için Kral Şurası meselesinde, 7. kitabı görürler. Euron tarafını anlatan kısım - bence Dany ile bir araya geleceği için- halihazırda iyi kötü olacak, bu sebeple Vicarion ve Aerion gidici olabilir. 

Melisandre son savaşa kadar varlığını sürdürür, bu sebeple onu yazmayı bırakacaktır diye tahmin ediyorum (en az fazla 5. kitaptaki gibi 1 veya 2 tane yazar geçebilir, gerek duyarsa) Jon'un dirilmesinden sonra.

Dany tarafında ise Tyrion ve Dany güvende zaten. Selmy ve (öncesinde dediğim gibi) Victarion ise değil. İkisi de bir ihtimal Essos'tan sağ çıkamayabilir veya Selmy, sessizliğe gömülüp Victarion ölebilir. Vic'in kullanım amacının bir nevi Dany'e gemi getirmek olduğunu düşünüyorum ve Greyjoy ittifakını sağlamak olduğunu düşünüyorum. Özetle istemese bile Euron'un amacına hizmet edecek.

Vadi'de bir Sansa var, o olmadan orada olanları okuyamayız. Zaten dediğim gibi 7. kitaba kadar başka Stark'a dokunmaz GRRM kanımca.

Kral Toprakları'nda ise Cersei dışında POV yok. Bu sebeple mevcudiyetini koruyacaktır. Elbette 6. kitapta ölüp, 7. kitapta yerini Aegon'un alacağını düşünenler var ama yazar 7. kitabı da göreceğini söylediği için o hala varlığını koruyor.

Bu da bizi Sahte Prens'e götürüyor. Onun tarafını anlatan tek kişi Jon Conn idi ama yeni kitapta Arianne de geliyor, böylece 2 pov karakteri olacak. Eğer Arianne'nin sonu ile ilgili hazırladığım kuramı hatırlıyor iseniz en geç 6. kitap sonunda ölmesi bekleniyor denebilir. Gri hastalık yüzünden Conn ölecek deniyor ama bu hastalık, birkaç ayda adam öldürmüyor, yıllar süren bir işkence... Aegon başarıya ulaşana kadar ölmeye niyetli olmayan birinden bahsediyoruz ve kimi okuyucunun sandığının aksine bu başarı asla gerçekleşmeyebilir.

Dorne'da ise bir tek Hotah var. Yine de 6. kitabın sonunda ölme ihtimalini göz ardı etmiyorum ama o zaman Dorne kolunu bize kim anlatır?

Jaime ve Brienne de Nehirtopraklarını anlatıyor. Brienne için bir teminat veremem ama Jaime'nin son savaşa kadar yaşayacağını düşünüyorum.

Bu şekilde ilerleyince kafa karıştırıcı oluyor.  Kafam Karıştı

POVlarını 6. kitapta %100 koruyacağından emin olduğum karakterleri yazayım, daha kolay olacak gibi.

Jon, Arya, Bran, Sansa, Dany, Tyrion.

3 tane de "yüksekle ihtimal varlığını korur" diyeceklerimiz gelsin; Jaime, Cersei, Hotah, Sam.

Toplamda 9 oldu. Bu haliyle bile "Ama Aegon tarafı?" diye soruyorum. Sam? Sam'den vazgeçeceğini sanmıyorum. Belki Martin fikrini değiştirir ve 9 değil de 10-11 tane POV tutar.

İlk 6 değiştirilemez ama son 3 kişi değiştirilebilir... Sizin tahminleriniz nedir?

( Bu konuya da bakmak isteyebilirsiniz.)
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
Öleceğini düşündüğüm POV karakterler:
  • Aeron Greyjoy:  Yayınlanan "Forsaken" chapterında gördüğümüz kadarıyla zaten ölümün eşiğinde ve Euron'u takip etmemiz için yakınlarda başka bir POV karakteri var (Sam).
  • Barristan Selmy: Zaten bir POV karakteri olması planlanmayan, Mereen'deki düğümü çözmek için kullanılan bir karakterdi. Mereen Savaşı'nda öleceğini düşünüyorum.
  • Cersei Lannister: Finale ulaşabileceğini sanmıyorum, etrafında hiçbir müttefik kalmadı. Ayrıca kendisi ve çocuklarını içeren, gerçekleşeceğini düşündüğüm kehanet kısmı da var.
  • Victarion Greyjoy: Büyük ihtimalle Ejderha Borusu ölümüne sebep olacak.

POV olmayan karakterler:
  • Shireen Baratheon: Sonunun bir şekilde dizidekiyle aynı olacağını biliyoruz, yine de şu an babasından çok uzakta. Bunun gerçekleşmesi için Stannis'in ya savaşı kaybetmesi gerekiyor (sanmıyorum) ya da Kuzeyli lordları destek için ikna edemeyip duvara geri dönmesi gerekiyor.
  • Tommen Baratheon: Ya Jon Connington, ya da Kum Yılanları tarafından öldürüleceğini düşünüyorum. İki taraf da farklı sebeplerle bu soyu bitirmek istiyor ve Kral'ın Şehri'ne doğru hareket ediyorlar.

Stark çocukları, Dany ve Tyrion için ben de ihtimal vermiyorum.
Stannis Arma
Ours is the Fury
GRRM, Cersei ölmeyecek demişti. Daha doğrusu son iki kitapta da olduğunu söyledi.

Aslında POV olmayan karakterler arasında ölecekler için de başlık açmalı, onu da tartışmalı. Açmak isteyen buyursun, açan olmazsa açarım. Dil Çıkarma

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
(25-03-2026, 10:31 PM) The Wolf Pack yazdı: GRRM, Cersei ölmeyecek demişti. Daha doğrusu son iki kitapta da olduğunu söyledi.

Aslında POV olmayan karakterler arasında ölecekler için de başlık açmalı, onu da tartışmalı. Açmak isteyen buyursun, açan olmazsa açarım. Dil Çıkarma

O açıklamayı kaçırmış olmalıyım  Gülümse Serinin sonunda hayatta kalmayacağını düşünüyorum demek daha doğru olur o zaman.
Stannis Arma
Ours is the Fury
Rhaegarı diriltip bir daha öldürme işi...
İnsan bir like falan atar, o kadar mesaimiz var.
Ejderha 
(25-03-2026, 11:59 PM) Taha231 yazdı: Rhaegarı diriltip bir daha öldürme işi...

ne istedin adamcağızdan...
Targaryen
Fire and Blood
(26-03-2026, 12:45 AM) Aenar Targaryen yazdı:
(25-03-2026, 11:59 PM) Taha231 yazdı: Rhaegarı diriltip bir daha öldürme işi...

ne istedin adamcağızdan...

Bin ölüm bile onun hak ettiğinden daha az olur...
Stannis Arma
"Krallığı kurtarmak için tahtı kazanmaya çalışıyordum, tahtı kazanmak için krallığı kurtarmam gerekirken."
Aeron Buharsaçlı için yolun sonu…
(26-03-2026, 04:51 PM) Poyraz yazdı: Aeron Buharsaçlı için yolun sonu…

Açıkçası Aeron konusunda çok emin değilim hala... Yani bu tamamen onun için ne gibi bir rol yazıldığı ile ilgili. Yüksekle ihtimal Vic gidince, Euron tarafını anlatsın diye GRRM, Aeron'u Euron tarafına getirdi ve tabii olarak Dany x Euron olunca ona gerek kalmaz hale geliyor. Yine de... Aeron'un abisinden nefret ederken bir anda ona tapmaya başlayan bir rahip olursa çok ironik olur diye düşünmeden edemedim. Dil Çıkarma

Barristan Selmy’nin öleceğine neredeyse kesin gözüyle bakıyorum. Tyrion ve Victarion da oraya vardığına göre, yaşlı Barristan'ın anlatısal görevi bitti sayılır. Muhtemelen Ateş Savaşı’nda görkemli ama trajik bir şekilde veda eder. Hazır Meereen demişken Victarion’u da unutmamak lazım. Elinde o meşhur ejderha borusuyla dolaşıyor ama o borunun üzerinde "içini yakan" bir büyü olduğunu biliyoruz. Moqorro’nun kehanetleri ve Euron’un kurnazlığı birleşince Victarion’un o boruyu çalma planı muhtemelen kendi sonunu getirecek. Ejderhalardan birini ehlileştirdiğini sanırken aslında kendini kurban edecek gibi.
Adalar tarafında Aeron Greyjoy için zaten yolun sonu göründü. Euron onu geminin burnuna bağlayıp devasa bir kan ayini hazırlığına girişmiş durumda. Aeron’un oradan sağ çıkması mucize olur
Bir de Jon Connington meselesi var. Gri Hastalık şakaya gelmez, adamın zamanı daralıyor. Onun ölümü belki bu kitapta hemen gerçekleşmez ama hastalığı Westeros’a yayması veya Aegon’u korumak için intiharvari bir hamle yapması çok olası. Connington tam bir trajedi karakteri, sonu da öyle olacaktır. Dorne tarafındaki karakterimiz Areo Hotah’ın da Darkstar peşinde koşarken harcanacağını düşünüyorum. Darkstar gibi tehlikeli bir karakterin ne kadar ciddi olduğunu kanıtlamak için Areo gibi güçlü birini öldürmesini bekliyorum
Theon Greyjoy ise tam bir soru işareti. Şu an Stannis’in elinde ve kuzeyliler onun kellesini istiyor. Ancak Theon’un kefaret hikayesi Bran ile girdiği o ruhani iletişimle başka bir boyuta evrildi. Ölecekse bile basit bir infazla değil, Starklar için yapacağı büyük bir fedakarlıkla gidecektir diye tahmin ediyorum.
Son olarak, ana kadrodan Cersei veya Jaime için henüz erken olabilir ama Brienne ile Jaime’nin Leydi Taşyürek tuzağında olduğunu unutmamak lazım. Brienne’in Jaime’yi ölüme götürmeyeceğini hepimiz biliyoruz ama orada birinin canı fena yanacak. Belki Brienne kendi onuru için kendini feda eder, belki de Jaime beklenmedik bir hamle yapar.
“A thousand eyes and one”
Ağlıyorum

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konu Yazar Cevaplar Görüntüleme Son Mesaj
Soru Kış Rüzgârlarında Kimlerin Kaç POV'u Olacak? 👑 The Wolf Pack 0 214 25-03-2026, 10:04 PM
Son Mesaj: 👑 The Wolf Pack

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi