Mor Düğün ve Baelish

Poyraz 3 Yorum 277 Okunma 0/5 - 0 oy
Konuyu Oyla:
Mor Düğün, okuması inanılmaz keyifli (sadece sonunda Joffrey öldüğü için değil) ama bir yandan da zor bir bölüm. Zor olmasının nedeni, düğünde 77 çeşit yemek olması ve George’un tam anlamıyla yemek betimleme bağımlısı olması.

Keyifli olmasının sebebi ise orada bile olmayan Baelish’in planlarını adım adım takip edebilmek. Cüce gösterisini özellikle ayarlayarak Tyrion ile Joffrey arasındaki gerilimi bilerek yükseltiyor. Joffrey’nin Tyrion’la alay etmeden duramayacağı, Tyrion’ın da buna karşılık vereceği ön görülebilir bir durum.

Nihayetinde öyle de oluyor. Gerilim tırmandıkça ortam iyice elektrikleniyor ve tam o kaosun ortasında Olenna hamlesini yapıyor (Düğünden önce Sansa’nın saçını düzeltme bahanesiyle saç filesinden ametisti aldı). Joffrey gidiyor ve doğru dokunuşlarla suç Tyrion’a kalıyor.

Üstelik Tyrion da düğün öncesinde sözleri ve tavırlarıyla bilmeden Baelish’in ekmeğine yağ sürüyor. Sonuç? Her şey kusursuz ilerliyor. Böylece Joffrey ortadan kalkıyor, Tyrion suçlanıyor, Sansa yeniden evlenebilir hale geliyor ve Baelish’in yalanını bilen rakip ortadan kalkıyor. Yani plan bu, Baelish muhtemelen Tyrion’ın idam edilmesini umup kuzeyin anahtarıyla beraber KL’den ayrılmak istiyordu. Kısaca mükemmel bir bölüm. He bir de Joffrey öldüğü için içimizin yağları eriyor..

Dipnot: Sansa’nın saç filesindeki Asshai’den gelen ametistler aslında Boğucu adlı zehirdir. Bu zehir, siyah ametistlere çok benzeyen mor kristaller gibi görünür. Aynı zehir, ACOK prologunda Cressen tarafından Melisandre’ye karşı da kullanılmıştı, gerçi plan pek istediği gibi gitmemişti ama neyse.
Serçeparmak, Varys ve LF ikilisinde en zeki ve okuması en eğlenceli kişi benim için hatta kanımca Varysden daha becerikli. GRRM de bir adım önde olduğunu söylüyordu Varys'den...

LF'nin bu planları yapabilmesi aslında zekadan fazlasını gerektiriyor; öncelikle "bilgi ağı" şart ki geneevler vs ve parasıyla tuttuğu casuslar, bunu ona sağlıyor. Dahası çevresindekileri gözlemleme ve zaaflarını tespit etme; nerede neye nasıl tepki vereceklerini çok iyi yazıyor kafasının kenarına. Bu da onu insanları maniple etme imkanı veriyor ki Jon Snow'un da böyle olması dikkatimi çekiyor, tabii onda şeytani bir taraf yok LF'de olduğu gibi ve daha çocuk, öyle muazzam büyüklükte manipleler yapmıyor daha. Bundan sonra beklerim ama...

Olenna ne ara o zehri koydu, anlayamamışımdır hep... kadın yaşlı ama el çabukluğu muazzam. Dil Çıkarma

Yalnız bir düzeltme yapmam gerek.

"Sansa yeniden evlenebilir hale geliyor ve Baelish’in yalanını bilen rakip ortadan kalkıyor," demişsin lakin bu doğru değil. Eşlerden birinin suçlu olması, evliliği otomatikman ortadan kaldırmaz yahut bu sebeple başvursan bile İnanç, evliliği iptal etmez. Öyle olsa bir sürü kadın, boşanmış olurdu şu ana kadar asoiaf tarihinde, gösterilirdi ve bahsi de geçerdi.

Kaldı ki Sansa da Joffrey'in ölümünde parmağı var denerek suçlanıyor; Tyrion'un suç ortağı olduğu düşünülüyor, kaçmasını da buna bağlıyorlar ki zaten bu kısım da Tyrion'u daha suçlu gösteriyor.

LF'nin amacı Tyrion ölsün de Sansa dul kalsın idi ama Varys, tüm planı bozdu. Bu sebeple hala evliler. Dizide de komik bir durum, sanki evli değillermiş gibi gösteriyorlar, ne ara boşandılar abi diye soran olmadı ki yok boşanma... Bu sebeple Tyrion şu an dizide Kuzey Kralı falan deniyor ki mantıken doğru. lksdnfnsdjnsd
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."
Şu
(10-04-2026, 02:32 PM) The Wolf Pack yazdı: Serçeparmak, Varys ve LF ikilisinde en zeki ve okuması en eğlenceli kişi benim için hatta kanımca Varysden daha becerikli. GRRM de bir adım önde olduğunu söylüyordu Varys'den...

LF'nin bu planları yapabilmesi aslında zekadan fazlasını gerektiriyor; öncelikle "bilgi ağı" şart ki geneevler vs ve parasıyla tuttuğu casuslar, bunu ona sağlıyor. Dahası çevresindekileri gözlemleme ve zaaflarını tespit etme; nerede neye nasıl tepki vereceklerini çok iyi yazıyor kafasının kenarına. Bu da onu insanları maniple etme imkanı veriyor ki Jon Snow'un da böyle olması dikkatimi çekiyor, tabii onda şeytani bir taraf yok LF'de olduğu gibi ve daha çocuk, öyle muazzam büyüklükte manipleler yapmıyor daha. Bundan sonra beklerim ama...

Olenna ne ara o zehri koydu, anlayamamışımdır hep... kadın yaşlı ama el çabukluğu muazzam. Dil Çıkarma

Yalnız bir düzeltme yapmam gerek.

"Sansa yeniden evlenebilir hale geliyor ve Baelish’in yalanını bilen rakip ortadan kalkıyor," demişsin lakin bu doğru değil. Eşlerden birinin suçlu olması, evliliği otomatikman ortadan kaldırmaz yahut bu sebeple başvursan bile İnanç, evliliği iptal etmez. Öyle olsa bir sürü kadın, boşanmış olurdu şu ana kadar asoiaf tarihinde, gösterilirdi ve bahsi de geçerdi.

Kaldı ki Sansa da Joffrey'in ölümünde parmağı var denerek suçlanıyor; Tyrion'un suç ortağı olduğu düşünülüyor, kaçmasını da buna bağlıyorlar ki zaten bu kısım da Tyrion'u daha suçlu gösteriyor.

LF'nin amacı Tyrion ölsün de Sansa dul kalsın idi ama Varys, tüm planı bozdu. Bu sebeple hala evliler. Dizide de komik bir durum, sanki evli değillermiş gibi gösteriyorlar, ne ara boşandılar abi diye soran olmadı ki yok boşanma... Bu sebeple Tyrion şu an dizide Kuzey Kralı falan deniyor ki mantıken doğru. lksdnfnsdjnsd

Baelish’in planının bu olduğunu söyledim abla, yani teoride Tyrion’ın öleceğini düşünüyordu, bu da Sansa’yı evlenebilir hale getirecekti. Zaten sonraki Sansa povunda “Dulluk sana yakışacak Sansa” diyor. Ama tabii Tyrion ölmedi ve evlilik boşa çıkmadı. Evliliğin hali hazırda boşa çıktığı gibi bir iddiam yok yani😊
Ya birkaç kere okudum aslında onu demek istemişsindir diye de cümlenin arka arkaya geliş şeklinden emin olamadım, ters anlamışım. Gülümse
[Resim: bna71Du.png]

"When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives."

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: