|
Quaithe'nin Danerys'e Söylediği Sözler Kehanet DEĞİL! - Baskı Önizleme +- Yedi Krallık Türkiye Forumları (https://sevenkingdoms.tr) +-- Forum: Harrenhall Büyük Konseyi (https://sevenkingdoms.tr/forumdisplay.php?fid=15) +--- Forum: Buz ve Ateşin Şarkısı (https://sevenkingdoms.tr/forumdisplay.php?fid=16) +--- Konu Başlığı: Quaithe'nin Danerys'e Söylediği Sözler Kehanet DEĞİL! (/showthread.php?tid=150) |
Quaithe'nin Danerys'e Söylediği Sözler Kehanet DEĞİL! - The Wolf Pack - 11-05-2026 ![]() Alıntı: Kehanetlerin kol gezdiği bir seride; gizemli birinden gelen her söz ve cümle birer "kehanet" gibi algılanma eğiliminde olunsa da öyle değil.
Asshai'den gelen Quaithe, sanki bir kahin yahut Kırmızı Rahibeymiş gibi kehanet sözleri söylemez. Onun bilgisi cam mumlardan gelir. Dany'e bahsettiği bu cümleler de aslında onu kendi tarafına çekmek için söylediği sözlerden ibarettir.
Bu bilmeceli sözlerin sonunda Dany, “gölgeler” dediğinde, Asshai’ye gelmesini istediğini anlıyor ve orada ne bulacağını sorduğunda “gerçekler” yanıtını veriyor. Yani aslında diğer herkes ondan bir şey isterken o bir şey istemiyor ve aksine “faydasına duracakmış havasında tavsiyeler veriyor.”
Bu şekilde bir güven kazanma çabası içerisinde... “istemem yan cebime koy” dercesine bir şey istemediğini, ona yardım etmek istediğini davranışlarıyla anlatıyor. Elbette bence hiç de öyle değil.
Peki bu yönlerden bahsederken; nerelere gitmesi gerektiğini söylüyor? Aslında bana göre hepsi aynı kapıya çıkıyor; farklı farklı bölgelerden bahsetmiyor; tüm yollar Romaya çıkar sözü gibi burada bahsettiğimiz bu yönler; güney, doğu, geriye dönmek ve gölgelerden geçmek... alayı Asshai’ye gel, demenin artistçe söylenme şekli.
Asshai’nin haritadaki konumu düşünülürse; doğuda, güneyde, gölge topraklarda ve Dany’nin o sırada bulunduğu konumu düşünürsek “geldiği yere arkasına dönerek” ilerlemesi gereken bir yerde... Bu yüzden yok falanca yok şurası demenin manası yok. Asshai’ye davet bu...
Peki gider mi? Muhtemelen hayır çünkü oradaki macerası fazla uzadı. Muhtemelen Martin'in kafasında ilk aşama böyle bir gidişat vardı lakin sonra vazgeçmek zorunda kaldı. Zaten Asshai'yi sadece flashbacklerde göreceğimizi söylemişti.
O zaman bu sözler boşa mı çıkmış olacak kitaplarda? Bunlar kehanet vb bir şey olmadığı için bunda bir sakınca yok. Bunlar sadece büyürse diye ekilmiş tohumlar ama büyümedi... Elbet bu Martin, bu sözleri farklı şekillerde de kullanmaya karar verebilir lakin Asshai, Daenerys'in gideceği bir yer değil. RE: Quaithe'nin Danerys'e Söylediği Sözler Kehanet DEĞİL! - Aenar Targaryen - 11-05-2026 Bana göre de Dany bu saatten sonra Asshai’ye gitmez; fakat bu sözler en başında birer kehanet niteliği taşıyor olabilirdi. Sizin de dediğiniz gibi, bunlar ileride 'büyürse' diye ekilmiş tohumlardı ve her tohum, bir gün büyümesi umuduyla ekilir. Elimizde Gölge Toprakları gibi bir yer varken burayı sadece karakterlerin diyaloglarından duyuyor olmak beni hep rahatsız etmiştir. Martin’in burayı Daenerys’in hikâyesinde göstereceğini düşünüyordum ancak kitap ilerledikçe hikâye dallanıp budaklandı ve malum, buna fırsatı kalmadı. RE: Quaithe'nin Danerys'e Söylediği Sözler Kehanet DEĞİL! - The Wolf Pack - 12-05-2026 Aslında adam gibi görmek güzel olurdu orayı ama artık flashbackler ile idare edeceğiz. Asıl merak konusu benim açımdan, kırmızı maskeli ablayı görmeye devam edecek miyiz? Dizide çöp oldu ama kitaplarda olmamalı. RE: Quaithe'nin Danerys'e Söylediği Sözler Kehanet DEĞİL! - Aenar Targaryen - 13-05-2026 (12-05-2026, 09:51 PM) The Wolf Pack yazdı: Aslında adam gibi görmek güzel olurdu orayı ama artık flashbackler ile idare edeceğiz. Asıl merak konusu benim açımdan, kırmızı maskeli ablayı görmeye devam edecek miyiz? Dizide çöp oldu ama kitaplarda olmamalı. Valla umarım görürüz. Bir teori okumuştum; Quaithe aslında madden Dany'nin yanında değilmiş, cam mumları kullanarak bir nevi astral projeksiyon ile onunla konuşuyormuş (Dany ile gece Büyük Piramit'te karşılaşmaları gibi). Bir de bu kadının Shiera Seastar olduğunu söyleyenler var. Sevgilisi Kanlı Kuzgun kuzeyde Bran'e rehberlik ediyor, Shiera ise Essos'ta Dany'ye... Bu ikisinin sözde kızları Melisandre de Jon Snow'a rehberlik ediyor. Siz bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? RE: Quaithe'nin Danerys'e Söylediği Sözler Kehanet DEĞİL! - The Wolf Pack - 14-05-2026 Madden yanında değil Meereen'de iken Dany, doğru. Sadece Qarth'da yüz yüze karşılaştırlar. Cam mumları kullanıyor o kadın, bu sebeple söylediği her şeyi muma bakarak söylüyor. Kadının deri bana göre diğer herkes gibi ejderhalar ama bunu bir nevi LF gibi "en ihtiyaç halinde" ortaya çıkıp, ona istediğini vererek; daha doğrusu veriyormuş gibi yaparak (duygusal destek, yol gösterme gibi) güvenini kazanma niyetinde. Kötü niyetli mi iyi niyetli mi inan bilmiyorum ama eğer Dany'nin AA olduğuna inanıyorsa iyi niyetlidir... bu hikaye, onların topraklarından çıkma zira. 4. Aegon'un kızı olduğu fikrini sevsem de çok emin olamıyorum, daha doğrusu muhtemelen değildir çünkü "uzun ömür," burada ya ağaca bağlanarak ya da wight olarak sahip olabildiğin bir yetenek. Wight olmak için ise ejderhaların yaşadığı bir dönemde bu işi yapman gerek, 4. Aegon döneminde ejderhalar ölmüştü. Mel'in de babasının Bloodraven olduğu fikrine sıcak baksam da hatta baya benzediği gerçeğini göz önünde tutarsak (kırmızı gözler, bembeyaz ten, upuzun boy ki saçların doğal olmadığına işaret var) mümkün gibi geliyor lakin onun uzun ömürlü olması için de wight olması gerekir ki kadının yaşının ileri olduğuna şüphem yok ama ejderha yoksa ateş ve kan büyüsü de yok; haliyle ateş büyüsü yoksa ateş wightı olmak da yok. Martin bir dönem niyet etmiş ama sonra sırf bu ejderha + wight ayrıntısı yüzünden vazgeçmiş de olabilir. He eğer Martin, wight olmak dışında da bir ömrü uzatma yolu ekledi ise bilemem, daha ortaya çıkmış değil neticede. RE: Quaithe'nin Danerys'e Söylediği Sözler Kehanet DEĞİL! - Caspian - 14-05-2026 (12-05-2026, 09:51 PM) The Wolf Pack yazdı: Aslında adam gibi görmek güzel olurdu orayı ama artık flashbackler ile idare edeceğiz. Asıl merak konusu benim açımdan, kırmızı maskeli ablayı görmeye devam edecek miyiz? Dizide çöp oldu ama kitaplarda olmamalı. Sağlam çöp oldu o maalesef. Çok artistik giriş yaptı diziye sonra bir daha gören olmadı :/ Böyle yarıda kesilen karakterler canımı sıkıyor. Neydi ne oldu diyor insan. RE: Quaithe'nin Danerys'e Söylediği Sözler Kehanet DEĞİL! - The Wolf Pack - 15-05-2026 Dan ve David'in sorunlarından biri de bu... karakterleri ve hikayelerini çöpe dönüştürüyor. Bu biraz da hikayeyi tam anlamamaları yüzünden. |